Ciorba de miel

de Rocsi in Ciorbe, 13 Apr 2015 | 929 vizualizari

 

Noi nu suntem amatori de ciorba de miel, dar sotul a zis ca ii este pofta. A vrut o ciorba de miel cu legume, neacrita si plina de savoare, exact ca la mama lui acasa. Eu m-am conformat, i-am pregatit si tare incantat a fost, desi nu stiu daca a fost exact ca la mama lui :)

 

INGREDIENTE

  • bucati de miel (eu am folosit coasta si de pe la coada)
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 pastarnac
  • 100 - 150 gr rosii decojite
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3-4 crengute leustean
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel:

Bucatile de carne le taiem potrivit de mari si le spalam.
Intr-o oala punem la fiert 5-6 litri de apa.
Cand da in clocot, dam drumul bucatilor de carne.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, decojim morcovul, il taiem bucatele mici.
Ardeiul rosu, verde si rosiile decojite le facem cubulete.
Curatam pastarnacul, il maruntim, patrunjelul verde il tocam marunt, indepartand cozile.
Spumam bine ciorba, de cate ori este nevoie cu o paleta.
Dupa ce am spumat, adaugam ceapa verde, morcovul, ardeii si pastarnacul.
Acoperim cu un capac, potrivim focul si lasam sa fiarba.
Incercam carnea si cand este fiarta mai bine de jumatate, punem patrunjelul si rosiile. Dam gust cu sare si piper.
Mai fierbem pana carnea este bine patrunsa, daca mai este nevoie mai adaugati apa clocotita.
La final dam drumul crengutelor de leustean, luam oala de pe foc si o acoperim cam 15 minute.
Se serveste fierbinte cu ceapa verde, smantana sau ardel iute!
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Rocsi 1

15.04.2015, 20:03

Mariana

Rocsi 1

15.04.2015, 20:04

Anca, ma bucur ca iti place

Rocsi 1

15.04.2015, 20:05

Mihaela, al meu sot nu e pretentios de fel, dar ca orice om, are si el cateva chestii care nu le mananca ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu smantana