Ciorba de pui cu salatica [ untisor]

de mihaelar63 in Ciorbe, 18 Mai 2012 | 2153 vizualizari

 

Raunculus ficaria cunoscuta in popor ca untisor , grausor , salatica [ eu o stiu ca shelatuta] este prima verdeata din flora spontana ce apare . poate fi recoltat in lunile martie -aprilie . Se folosesc frunzele tinere , recoltate inainte de inflorire [ dupa sunt toxice ] .Salatica folosita in diverse preparate aduce organismului un important aport de vitamina C si minerale .Se poate gasi si la piata daca nu aveti posibilitatea sa o culegeti personal .
In Anglia supele cu salatica sunt considerate o delicatesa .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui
  • 2 buc usturoi verde
  • 2 buc ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 tija telina zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 gramajoare salatica
  • 150 ml smantana slaba
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu salatica [ untisor]:

Curatati si spalati legumele .Taiati rondele si le caliti 1-2 min in ulei .


Turnati in oala 3-4 l apa , sarati si adaugati pieptul de pui .


Dupa 20min .verificati daca carnea e fiarta .


Dregeti ciorba cu smantana si zeama de lamaie .


La sfarsit adaugati salatica .

 

TIPS-URI

1

Salatica este delicioasa daca nu e foarte mult preparata termic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu salatica [ untisor]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
219.99 lei
175.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Ade200 1

19.05.2012, 20:35

Eu am făcut anul acesta ciorbă de sălăţică şi o mănânc ş în loc de murătură cu un dresing de ulei şi zeamă de lămâie.

RuxyRux 1

19.05.2012, 23:58

Ah! Ce buna...pentru mine ai fara carnita?

mihaelar63 1

20.05.2012, 00:07

Ma bucurca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lipie cu legume
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi

de xana 5

ieri la 16:02

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

de Oana 9

ieri la 14:00

Napolitane de post

de xana 5

ieri la 13:15

Tarta cu ciocolata si blat din granola

ieri la 10:15

Tortulet de biscuiti

de GeorgiG 5

pe 20.02 la 21:59

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec