Ciorba de pui cu salatica [ untisor]

de mihaelar63 in Ciorbe, 18 Mai 2012 | 2049 vizualizari

 

Raunculus ficaria cunoscuta in popor ca untisor , grausor , salatica [ eu o stiu ca shelatuta] este prima verdeata din flora spontana ce apare . poate fi recoltat in lunile martie -aprilie . Se folosesc frunzele tinere , recoltate inainte de inflorire [ dupa sunt toxice ] .Salatica folosita in diverse preparate aduce organismului un important aport de vitamina C si minerale .Se poate gasi si la piata daca nu aveti posibilitatea sa o culegeti personal .
In Anglia supele cu salatica sunt considerate o delicatesa .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui
  • 2 buc usturoi verde
  • 2 buc ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 tija telina zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 gramajoare salatica
  • 150 ml smantana slaba
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu salatica [ untisor]:

Curatati si spalati legumele .Taiati rondele si le caliti 1-2 min in ulei .


Turnati in oala 3-4 l apa , sarati si adaugati pieptul de pui .


Dupa 20min .verificati daca carnea e fiarta .


Dregeti ciorba cu smantana si zeama de lamaie .


La sfarsit adaugati salatica .

 

TIPS-URI

1

Salatica este delicioasa daca nu e foarte mult preparata termic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu salatica [ untisor]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Ade200 1

19.05.2012, 20:35

Eu am făcut anul acesta ciorbă de sălăţică şi o mănânc ş în loc de murătură cu un dresing de ulei şi zeamă de lămâie.

RuxyRux 1

19.05.2012, 23:58

Ah! Ce buna...pentru mine ai fara carnita?

mihaelar63 1

20.05.2012, 00:07

Ma bucurca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui