Ciorba de pui cu salatica [ untisor]

de mihaelar63 in Ciorbe, 18 Mai 2012 | 2573 vizualizari

 

Raunculus ficaria cunoscuta in popor ca untisor , grausor , salatica [ eu o stiu ca shelatuta] este prima verdeata din flora spontana ce apare . poate fi recoltat in lunile martie -aprilie . Se folosesc frunzele tinere , recoltate inainte de inflorire [ dupa sunt toxice ] .Salatica folosita in diverse preparate aduce organismului un important aport de vitamina C si minerale .Se poate gasi si la piata daca nu aveti posibilitatea sa o culegeti personal .
In Anglia supele cu salatica sunt considerate o delicatesa .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui
  • 2 buc usturoi verde
  • 2 buc ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 tija telina zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 gramajoare salatica
  • 150 ml smantana slaba
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu salatica [ untisor]:

Curatati si spalati legumele .Taiati rondele si le caliti 1-2 min in ulei .


Turnati in oala 3-4 l apa , sarati si adaugati pieptul de pui .


Dupa 20min .verificati daca carnea e fiarta .


Dregeti ciorba cu smantana si zeama de lamaie .


La sfarsit adaugati salatica .

 

TIPS-URI

1

Salatica este delicioasa daca nu e foarte mult preparata termic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu salatica [ untisor]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Ade200 1

19.05.2012, 20:35

Eu am făcut anul acesta ciorbă de sălăţică şi o mănânc ş în loc de murătură cu un dresing de ulei şi zeamă de lămâie.

RuxyRux 1

19.05.2012, 23:58

Ah! Ce buna...pentru mine ai fara carnita?

mihaelar63 1

20.05.2012, 00:07

Ma bucurca va place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole alba cu ceafa afumata

ieri la 23:13

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gaina