Ciorba de miel a la Radu Anton Roman

de Gusti in Ciorbe, 1 Mai 2009 | 98310 vizualizari

 

“Este sinonima cu bucuria gastronomica si rituala a Pastelui crestin”, spunea Radu Anton Roman.

 

INGREDIENTE

  • git, coada, merg si bucati de carne cu os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie, care ajung direct in friptura sau drob)
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 pastirnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe (sau 3 legaturi de ceapa verde)
  • 100 gr orez
  • 200 ml smintina
  • 2 oua
  • 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon)
  • 2 legaturi verzituri (stevie, loboda, untisor, macris, leurda)
  • 20 boabe piper
  • sare
  • 1 l bors (eventual 100 ml otet)
  • 3 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel a la Radu Anton Roman:

Se taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului.

Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa).

Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece cu carnea, piperul si o lingurita de sare (sa se inchege spuma).

Se spumuieste.

Dupa o ora de fiert molcomit se adauga orezul spalat si verzitura tocata.

Se da borsul intr-un clocot, sa-si dea damfurile la altii.

Dupa alte 20 de minute se adauga si borsul (cam o jumatate de litru, normal, 1 litru daca va place mai acra) si se mai lasa citeva clocote.

Fiertura are voie sa scada un litru, dar nu mai mult ca se indeseste prea tare. Daca a scazur prea mult, se completeaza.

Se ia de pe foc si se drege cu smintina batuta cu ouale si putina zeama din ciorba, se sareaza.

Se presara leustean si tarhon verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel a la Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Aurelia 07_07 1

04.05.2013, 21:34

camelia75 1

05.05.2013, 07:34

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 10:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!