Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman

de Gusti in Ciorbe, 1 Mai 2009 | 105845 vizualizari

 

“Este sinonima cu bucuria gastronomica si rituala a Pastelui crestin”, spunea Radu Anton Roman.
Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • git, coada, merg si bucati de carne cu os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie, care ajung direct in friptura sau drob)
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 pastirnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe (sau 3 legaturi de ceapa verde)
  • 100 gr orez
  • 200 ml smintina
  • 2 oua
  • 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon)
  • 2 legaturi verzituri (stevie, loboda, untisor, macris, leurda)
  • 20 boabe piper
  • sare
  • 1 l bors (eventual 100 ml otet)
  • 3 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman:

Se taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului.


Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa).


Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece cu carnea, piperul si o lingurita de sare (sa se inchege spuma).


Se spumuieste.


Dupa o ora de fiert molcomit se adauga orezul spalat si verzitura tocata.


Se da borsul intr-un clocot, sa-si dea damfurile la altii.


Dupa alte 20 de minute se adauga si borsul (cam o jumatate de litru, normal, 1 litru daca va place mai acra) si se mai lasa citeva clocote.


Fiertura are voie sa scada un litru, dar nu mai mult ca se indeseste prea tare. Daca a scazur prea mult, se completeaza.


Se ia de pe foc si se drege cu smintina batuta cu ouale si putina zeama din ciorba, se sareaza.


Se presara leustean si tarhon verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

camelia75 1

05.05.2013, 07:34

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 10:20

TamaraBucur 1

02.05.2018, 10:37

Cum pui carnea şi zarzavaturile la fiert in acelaai timp? Când trebuie să iei spuma lăsată de carne, iei si zarzavaturile si le arunci? Urmatoarea rețetă a aceluiaş R.A.R.e cea adevarata, cred, asta e o copie ieftina explicată greşit, intenționat sau nu ...cine ştie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta cu macris