Ciorba de fasole boabe cu sorici

de MotanLaOale in Ciorbe, 21 Sep 2014 | 2262 vizualizari

 

Avand in congelator mai multe pungute cu soriciul si oasele afumate ramase de la costita mancata si vazand la Mihaela (Mihaelar63) o ciorba de fasole cu sorici, am zis sa o incerc si eu.
A iesit o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe bob mic
  • 400 g sorici afumat
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 2 ardei
  • 5 rosii
  • 1 lingura pasta tomate
  • 2 legaturi marar
  • 50 ml ulei
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu sorici:

Fasolea se alege si se pune in apa rece 3-4 ore.


Soriciul (al meu provenind de la costita afumata si avand si oasele costitei) se pune la fiert in apa rece si se lasa pana este fiert. (eu am scos si oasele)


Fasolea se pune la fiert in oala minune pentru 40 minute. Este prima oara cand folosesc fasole cu bob mic si am fost incantat de ea.


Ceapa si zarzavatul se curata si se toaca.


Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa si zarzavatul 5 minute.


Se toarna zeama in care a fiert soriciul si se lasa la fiert 15 minute.


Se curata ardeii, se toaca si se pun in oala si se fierbe in continuare.


Se pune si fasolea fiarta in oala minune cu zeama cu tot.


Se pune si soriciul fiert innainte si se dau doua trei clocote.


Se adauga apa daca trebuie si se potriveste de gust cu vegeta si piper.


Se adauga rosiile si pasta de tomate si se mai fierbe 15 minute.


Se toaca mararul, se pune in oala si se amesteca.


Se potriveste de sare, se mai da un clocot si este gata.


Se mananca cu ceapa rosie.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

Daca zarzavatul este fiert inaintea fasolei se stinge focul si se reia fierberea cand se adauga fasolea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu sorici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

12.10.2014, 17:41

Panacris 1

22.10.2014, 07:42

MotanLaOale 1

22.10.2014, 09:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai