Bors de stevie

de farfuriavesela in Ciorbe, 14 Apr 2014 | 17467 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun in zilele de primavara, cand verdeturile abunda in gradini si in piete, decat un bors de stevie. Pregatit foarte usor, adaptabil si pentru zilele de post, borsul acesta de stevie este foarte gustos si plin de legume.

Urmatiti filmul nostru si gatiti impreuna cu noi!!!
http://youtu.be/MMPpkSFVCWM

 

INGREDIENTE

  • 1 castron mare cu stevie, spalata, curatata de nervura principala si tocata marunt
  • 1 morcov
  • 1 radacina de telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 cepe
  • 50 gr ardei gras taiat marunt
  • 100 ml suc de rosii
  • 250 ml bors proaspat
  • sare
  • 2 cuiburi de fidea
  • 2 oua pentru zdrente
  • leustean verde
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de stevie:

Morcovul, telina, pastarnacul si ceapa le-am maruntit cu robotul de bucatarie, dar le puteti da pe razatoare sau toca cu cutitul, dupa preferinta sau indemanarea fiecaruia.



Am pus legumele la fiert intr-o oala si cand s-au fiert pe jumatate adaugam stevia. Se lasa sa fiarba si stevia cam 10-15 min, apoi se adauga sucul de rosii, sare si bors proaspat (incalzit) cat sa acreasca ciorba dupa preferinta fiecaruia si se mai lasa la fiert 10 min, apoi se bat ouale zdrente, se mai lasa 5 min , se opreste focul si se pune leustean verde.



Daca doriti sa pregatiti acest bors in zilele de post, renuntati la oua si ciorba e foarte buna!!



Noi va dorim pofta buna si multa verdeata in bucate!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

deyutzky 1

14.04.2014, 16:08

imi placee

ghioceli 1

22.04.2015, 12:29

imi place!

Zebra 1

26.04.2015, 16:33

E o reteta simpla si buna,cu 2 observatii: 1) stevia se da in cateva clocote separat , se scurge apa,se toaca pe tocator si abia apoi se pune in ciorba cu legume, pt. ca altfel e toxica; 2) la ingrediente ati mentionat 2 cuiburi de fidea care nu s-au mai regasit la modul de preparare; de altfel,ori punem zdrente,ori fidea. Altfel e o.k.! C.M.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de zmeură

de RODIMUR 5

ieri la 23:48

Gem de caise

ieri la 08:00

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

pe 19.07 la 22:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de stevie (de post)