Bors de stevie

de farfuriavesela in Ciorbe, 14 Apr 2014 | 26546 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun in zilele de primavara, cand verdeturile abunda in gradini si in piete, decat un bors de stevie. Pregatit foarte usor, adaptabil si pentru zilele de post, borsul acesta de stevie este foarte gustos si plin de legume.

Urmatiti filmul nostru si gatiti impreuna cu noi!!!
http://youtu.be/MMPpkSFVCWM

 

INGREDIENTE

  • 1 castron mare cu stevie, spalata, curatata de nervura principala si tocata marunt
  • 1 morcov
  • 1 radacina de telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 cepe
  • 50 gr ardei gras taiat marunt
  • 100 ml suc de rosii
  • 250 ml bors proaspat
  • sare
  • 2 cuiburi de fidea
  • 2 oua pentru zdrente
  • leustean verde
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de stevie:

Morcovul, telina, pastarnacul si ceapa le-am maruntit cu robotul de bucatarie, dar le puteti da pe razatoare sau toca cu cutitul, dupa preferinta sau indemanarea fiecaruia.

Am pus legumele la fiert intr-o oala si cand s-au fiert pe jumatate adaugam stevia. Se lasa sa fiarba si stevia cam 10-15 min, apoi se adauga sucul de rosii, sare si bors proaspat (incalzit) cat sa acreasca ciorba dupa preferinta fiecaruia si se mai lasa la fiert 10 min, apoi se bat ouale zdrente, se mai lasa 5 min , se opreste focul si se pune leustean verde.

Daca doriti sa pregatiti acest bors in zilele de post, renuntati la oua si ciorba e foarte buna!!

Noi va dorim pofta buna si multa verdeata in bucate!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

deyutzky 1

14.04.2014, 16:08

imi placee

ghioceli 1

22.04.2015, 12:29

imi place!

Zebra 1

26.04.2015, 16:33

E o reteta simpla si buna,cu 2 observatii: 1) stevia se da in cateva clocote separat , se scurge apa,se toaca pe tocator si abia apoi se pune in ciorba cu legume, pt. ca altfel e toxica; 2) la ingrediente ati mentionat 2 cuiburi de fidea care nu s-au mai regasit la modul de preparare; de altfel,ori punem zdrente,ori fidea. Altfel e o.k.! C.M.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de stevie