Bors des de peste

de Ina in Ciorbe, 7 Ian 2011 | 8024 vizualizari

 

Dupa atata dulce, sa ne dregem cu un bors de peste, in care sta lingura dreapta, cum zice maica-mea :)) Mai ales ca azi e dezlegare la peste :)

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de peste ( deobicei capete si cozi, dar azi am pus trunchi de crap)
  • icre si lapti  de peste ( azi au fost de macrou )
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • 1 cutie cu rosii in bulion
  • sare/ delikat
  • 1 litru de bors
  • leustean verde
  • un ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors des de peste:

Preparare bors de peste.


Legumele feliate le punem la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote si turnam si borsul fierbinte . Punem in oala cu grija si bucatile de peste , icrele si laptii ( presarate cu putina sare, cu cca 10 minute inainte ) si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori. Batem un ou cu putina sare si-l turnam in fir subtire in borsul de peste , mestecand usor.


Oprim focul si adaugam leustean verde .


Servim un bors de peste fierbinte, cu ardei iute?

 

TIPS-URI

1

Ca pestele sa nu se sfarme, pune-l la fiert dupa ce pui borsul.

2

Borsul nu-l turna rece, incalzeste-l separat, intai

3

Daca ti se pare ca-i prea acru borsul de peste , in timp pestele mai ia din acreala, iar ciorba va fi numai buna

4

Poti adauga la final si putin otet in care au stat ardeii iuti. Mie imi place mult asa ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors des de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (244)

Bya Ralu 1

28.11.2012, 22:09

ianculubita 1

26.11.2013, 17:10

Bors de peste=DELICIU

Krystyan Trendy 1

13.12.2013, 13:13

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de legume