Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra

de Bucataras Diana in Ciorbe, 28 Oct 2016 | 3765 vizualizari

 



Noi fiind “ciorbari” declarati, aseara mi-am propus ca azi sa fac o ciorbita. Dupa o cautare prin congelator, m-am hotarat sa “atac” un pachet ratacit si dolofan de tacamuri. Dimineata m-am pus hotarata pe treaba, am pus tacamurile la fiert si am inceput sa pregatesc legumele. Dupa cateva minute am realizat ca am uitat sa “pun de bors” dupa ultima ciorbita si ca imi lipseste acest ingredient minunat. Am stat pe ganduri un picut si Evrika! s-a aprins beculetul :) mi-am amintit ca am zer in congelator, l-am scos repede si l-am pus langa oala in care fierbea puiul sa se decongeleze. Pe lista cu“lucruri de facut”in urmatoarele zile am adaugat si borsul...Concluzia: faceti bors imediat cum terminati provizia si congelati tot ce nu va trebuie pe moment, nu se stie cand va “salveaza” ciorba :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de tacamuri (gaturi si spate), cca 1,2 kg,
  • 2 fire de praz,
  • 2 ardei grasi (eu am avut congelat - sic -),
  • 2 morcovi,
  • 3 cartofi,
  • 1 dovlecel,
  • o telina,
  • o sfecla coapta,
  • o legatura leustean (tot congelat),
  • cca 300 ml suc de rosii,
  • 1 l zer,
  • sare.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra:

Punem tacamurile la fiert si intre timp pregatim legumele: le curatam si le taiem cubulete. Dupa ce spumuim bine adaugam o lingura de sare, mai tinem pe foc cateva minute apoi scoatem carnea, o lasam sa se racoreasca un pic si o desfacem de pe oase, spre deliciul celor 7 pisici ale mele :). Punem iar supa pe foc, adaugam carnea, cartofii, morcovul, telina si prazul si cand sunt fierte legumele pe jumatate adaugam dovleceii si ardeii.Cand sunt fierte legumele adaugam si sfecla coapta, asezonam cu sare, lasam sa dea cateva clocote, punem sucul de rosii apoi zerul. Lasam sa mai dea cateva clocote, adaugam leusteanul si oprim focul.

Servim cu iaurt cremos sau samantana si ardei iute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu este destul de acra se poate adauga zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Nadyne 1

29.10.2016, 08:16

Ina 1

29.10.2016, 18:31

N-am mancat , dar stiu ca se foloseste zerul la acrit

Rahela Velicu 1

02.11.2016, 19:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui (de tara) cu taietei de casa