Ciorba de miel cu smintina si tarhon a la Horia Virlan

de Bucataras in Ciorbe, 13 Apr 2011 | 15908 vizualizari

 

Aceasta Reteta de Ciorba de miel cu smintina si tarhon este preparata de Horia Virlan, cel care a lansat impreuna cu Libertatea un DVD cu retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  •  400 gr de piept si git de miel
  • o ceapa mare
  • un morcov mare
  • o telina mica
  • o radacina mica de patrunjel
  • o legatura de ceapa verde
  • o lingura cu patrunjel tocat
  • o lingura cu tarhon tocat
  • o lingura de orez cu bob rotund
  • 2 linguri cu otet de vin alb
  • 2 galbenusuri
  • un pahar mare de smintina
  • o lingurita cu sare
  • 5-6 boabe de piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu smintina si tarhon a la Horia Virlan:

Taiati carnea in bucati si opariti-o intr-o oala cu apa clocotita, apoi scoateti-o si puneti-o la fiert impreuna cu boabele de piper si putina sare in apa rece.


Dupa ce carnea nu mai necesita spumare, adaugati orezul spalat si zarzavatul tocat marunt si continuati fierberea inca 15 minute. Adaugati tarhonul si gustati de sare, continuind fierberea inca 10 minute.


Bateti galbenusurile cu smintina intr-un bol


Cind ciorba este gata, orpiti focul, apoi "dregeti" cu liezonul de smintina si adaugati otetul.


Presarati patrunjel verde tocat si serviti cu ardei iute!


Este o delicioasa reteta de ciroba de miel pregatita de Pasti.

 

TIPS-URI

1

 puteti folosi cap de miel in loc de carne. In acest caz, capul oparit timp de 7-8 minute, apoi spalat bine cu o perie

2

inainte de a prepara ciorba de miel pentru Paşte, e bine să opăriţi carnea, fie că e vorba de cap, de piept sau de gât. Se pune carnea în apă fierbinte şi se lasă până dă într-un clocot, apoi se pune la fiert într-o altă oală, în apă rece. În acest fel, carnea de miel va face un fel de coajă, care nu-i va mai permite să se întărească în timpul preparării.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu smintina si tarhon a la Horia Virlan" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

marcela1979 1

14.04.2011, 12:01

buna ciorbita am sa o fac de pasti

MotanLaOale 1

15.04.2011, 16:58

buna buna

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon