Ciorba de naut cu afumatura

de Rahela Velicu in Ciorbe, 26 Sep 2021 | 2835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-450 gr costita afumata
  • 1 conserva de naut prefiert/ 400 gr
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 telina mica
  • 1/2 dovlecel
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 30-50 ml ulei
  • frunze de telina
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de naut cu afumatura:

Mai intai calim ceapa tocata cubulete impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si cu costita afumata. Le lasam la calit pentru 8-10 minute.

Adaugam apa, pasta de tomate si nautul prefiert. Acoperim oala cu un capac si lasam 20 -25 de minute la fiert.

Adaugam dovlecelul si telina taiate in cubulete si ardeiul taiat julienne. Mai lasam la fiert inca 15 minute. La final potrivim de sare si adaugam verdeata tocata marunt. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Fierbe foarte greu nautul uscat, in aproximativ 50-70 de minute si trebuie lasat la inmuiat pentru aproximativ 12-15 ore si spalat in mai multe ape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de naut cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu os afumat