Ciorba de nunta

de Giana in Ciorbe, 23 Oct 2013 | 12301 vizualizari

 

Aceasta ciorba este nelipsita de pe mesele nuntilor turcesti din zona Dobrogei. Se serveste la petrecerea organizata pe timp de zi la miri acasa. Mie imi place extrem de mult, sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata de vita (fara grasime)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • putin ulei (pentru calit)
  • orzisor (paste fainoase)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 g smantana
  • sare, vegeta dupa gust
  • patrunjel verde pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de nunta:

Morcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa fiarta, sare si vegeta dupa gust si lasam ciorba sa fiarba. Cand carnea este fiarta adaugam orzisorul, mai lasam sa dea in clocot cateva minute pana se umfla orzisorul dupa care oprim focul. Lasam ciorba 5 minute sa se "calmeze" pentru a o drege cu ou si smantana.

Separat intr-un bol, se amesteca smantana cu galbenusurile de ou, se subtiaza cu zeama de ciorba putin racita. Aceasta compozitie se toarna in ciorba in fir subtire si se amesteca usor.

Ciorba se serveste calda cu patrunjel tocat presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de nunta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (20)

diana_k 1

24.10.2013, 08:44

Giana 1

24.10.2013, 09:35

Diana, Ruxy

VasilacheAdrian 1

30.07.2017, 11:13

Reteta este pusa de o persoana diletanta in sensul ca lipseste gramajul cata apa trebuie sa pui , pt cate portii este reteta etc , e ceva cam in genul sandei marin care a scris cea mai prosta carte de bucate din cate am avut in mana !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel cu spatzle