Ciorba de nunta

de Giana in Ciorbe, 23 Oct 2013 | 5571 vizualizari

 

Aceasta ciorba este nelipsita de pe mesele nuntilor turcesti din zona Dobrogei. Se serveste la petrecerea organizata pe timp de zi la miri acasa. Mie imi place extrem de mult, sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata de vita (fara grasime)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • putin ulei (pentru calit)
  • orzisor (paste fainoase)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 g smantana
  • sare, vegeta dupa gust
  • patrunjel verde pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de nunta:

Morcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa fiarta, sare si vegeta dupa gust si lasam ciorba sa fiarba. Cand carnea este fiarta adaugam orzisorul, mai lasam sa dea in clocot cateva minute pana se umfla orzisorul dupa care oprim focul. Lasam ciorba 5 minute sa se "calmeze" pentru a o drege cu ou si smantana.


Separat intr-un bol, se amesteca smantana cu galbenusurile de ou, se subtiaza cu zeama de ciorba putin racita. Aceasta compozitie se toarna in ciorba in fir subtire si se amesteca usor.


Ciorba se serveste calda cu patrunjel tocat presarat deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de nunta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diana_k 1

24.10.2013, 08:44

Giana 1

24.10.2013, 09:35

Diana, Ruxy

VasilacheAdrian 1

30.07.2017, 11:13

Reteta este pusa de o persoana diletanta in sensul ca lipseste gramajul cata apa trebuie sa pui , pt cate portii este reteta etc , e ceva cam in genul sandei marin care a scris cea mai prosta carte de bucate din cate am avut in mana !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui