Ciorba de orez cu usturoi

de T I M E A in Ciorbe, 26 Feb 2014 | 7660 vizualizari

 

O ciorba perfecta pentru vremea rece de afara!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr carne slaba de vitel taiata cubulete mici (puteti pune si carne de pui, e la fel de buna )
  • 3 morcovi potriviti
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina mica
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei
  • 4 linguri orez
  • o capatana de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 150 ml lapte (sau smantana slaba)
  • patrunjel verde
  • optional un varf de lingurita sare de lamaie (daca va place mai acrisoara)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de orez cu usturoi:

Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.

In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.


Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici.


Cand fierbe apa punem toate legumele in apa clocotita. Adaugam si carnea si lasam sa fiarba la foc mic.


Cand legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam orezul spalat si potrivim de sare si piper. Tot acum adaugam si usturoiul curatat si pisat marunt.


In momentul in care orezul este fiert, intr-un bol amestecam faina cu laptele/smantana si adaugam cateva linguri din ciorba calda, apoi turnam in ciorba si amestecam.


Lasam sa mai dea o data in clocot.


Adaugam patrunjelul verde tocat si oprim focul.


Servim cald cu ardei iute!

 

TIPS-URI

1

in loc de orez puteti pune cartofi

2

ciorba poate fi facuta si cu tarhon

3

puteti pune si sucul de la ardei iute murat pentru a acri ciorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de orez cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

mihaelar63 1

04.03.2014, 03:15

Super ciorbita

Panacris 1

09.12.2014, 14:48

Xandrinne 1

19.10.2015, 22:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati