Ciorba de perisoare cu cartofi

de Rocsi in Ciorbe, 1 Mar 2015 | 4876 vizualizari

 

Nu m-am gandit niciodata sa fac ciorba pe perisoare cu cartofi, insa am vazut la bucataras Mihaelar, mi-a placut cum arata si am zis sa pun in practica. Nu ma asteptam sa fie atat de buna si sa ne placa atat de mult. O recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 rosii potrivite decojite
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 cartofi potriviti
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
  • 4 linguri smantana
  • Pentru perisoare:
  • 400 gr carne tocata amestec (vita cu porc)
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu cartofi:

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala punem circa 4 litri de apa, o punem pe foc cu legumele pregatite mai sus. Curatam cartofii, ii taiem cuburi potrivite, rosiile le tocam. Dupa ce au fiert cam 10 minute legumele, adaugam cartofii si rosiile. Dam gust cu sare, piper.

Perisoarele: Ceapa o curatam si o maruntim bine. Verdeata o tocam. Intr-un bol amestecam carnea tocata, oul, ceapa, verdeata, sare si piper dupa gust. Ne udam mainile, luam din compozitia de carne si formam perisoarele in palme. Dupa ce au fiert si cartofii circa 15 minute, dam focul la mic, punem perisoarele, apoi dam focul potrivit.

Le gustam sa vedem cand sunt fierte perisoarele, pentru a adauga bors, dupa gust. Lasam sa dea cateva clocote, punem smantana si mai lasam 1 minut pe foc.

Cand este gata, luam ciorba de pe foc, presaram putin patrunjel verde tocat.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii cu bacon afumat si cartofi