Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

de Panacris in Ciorbe, 31 Aug 2014 | 6545 vizualizari

 

Când am ales meniul zilei și am văzut ciorbița Mihaelei, nu puteam să spun pas. Așa că am executat cu modificări a la Panacris. Sursa de inspirație: http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-mazare-cu-os-si-galuscute-46021.html

 

INGREDIENTE

  • fleică de porc cu os cca. 600 g,
  • mazăre cu morcovi babi 1 borcan,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • usturoi 5-6 căței,
  • morcov 1 bucată,
  • țelină cca. 50 g,
  • cartofi roșii 2 bucăți,
  • pastă de ardei iute Eros Pista 1 lingură,
  • borș de putină 500 ml,
  • sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde 2-3 fire,
  • leuștean verde 2 fire,
  • mărar verde 2-3 fire,
  • Pentru găluște:
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă cca. 4 linguri,
  • Pentru dres:
  • Smântână cca. 150 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină:

Carnea se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de gătire 30 de minute și se apasă butonul START. Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, adăugându-se la carnea fiartă, împreună cu mazărea și morcovii din borcan, se asezonează de sare, piper și pasta de ardei iute, verdețurile tocate mărunt și se lasă din nou la fiert cca. 30 de minute. Spre finalul fierberii se prepară găluștele. Ouăle se bat energic într-o cană, se adaugă făina și se amestecă până se obține un aluat de consistența smântânii, apoi cu ajutorul unei linguri se pun găluște în zeama fierbinte, lăsându-se la fiert cca. 5 minute. Se verifică dacă s-au fiert găluștele, apoi se adaugă smântâna amestecată cu borșul călduț și se lasă cca 2 minute la fiert, atenție să nu se taie. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

01.09.2014, 20:30

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Rocsi 1

01.09.2014, 20:43

Imi si imaginez ce gustoasa a iesit!

Lavinia 1

02.09.2014, 19:48

o bunatate de ciorba

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare