Ciorba de perisoare

de remy_81 in Ciorbe, 9 Ian 2013 | 3353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 5 cartofi
  • 2 legaturi patrunjel
  • cateva frunze de telina
  • 1 telina nu prea mare
  • 1 lamaie
  • 1 ligura de bulion
  • 3 linguri ulei
  • jumatate de lingurita otet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pune carnea tocata intr-un vas si se adauga ouale, o legatura patrunjel tocata marunt, orezul spalat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Se fac perisoarele dupa care se pun o jumatate de ora la frigider.  Intre timp se pune o oala plina cu apa la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se pun frunzele de telina taiate nu foarte marunt. Acestea ii va da apei o culoare verzuie si o aroma placuta.

Cand apa a scazut putin se adauga perisoarele una cate una pentru ca apa sa nu se opreasca din fiert. Se lasa jumatate de ora sa fiarba singure eliminandu-se spuma care se formeaza la suprafata. Intre timp se taie morcovul rondele, ceapa se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie in uleiul incins. Se pun peste perisoarele care fierb, impreuna cu uleiul caruia morcovul i-a dat o culoare galbuie. Cartofii se taie bucatele (patratele) nu prea mici si se adauga in ciorba impreuna cu bulionul si telina data prin razatoarea mare. Se lasa inca 20-30 de minute pana cand legumele sunt fierte. La sfarsit se adauga otetul, lamaia stoarsa (se inlatura samburii) si legatura de patrunjel tocata marunt. Sare si piper dupa gust.

POFTA BUNA.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

remy_81 1

10.01.2013, 22:51

Panacris 1

11.01.2013, 18:10

Bine ai "aterizat" in comunitatea Bucatarasilor! Acu' ce sa mai spun, ca mi-au luat-o sefele, inainte! Buna ciorbita, dar cum ar spune Gaby si Miha, trebuie sa mai lucrezi la poze

Panacris 1

11.01.2013, 18:11

Si eu mi-am luat mustrarile Si ma straduiesc sa postez poze din ce in ce ma bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu taitei de casa