Ciorba de perisoare

de remy_81 in Ciorbe, 9 Ian 2013 | 1385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 5 cartofi
  • 2 legaturi patrunjel
  • cateva frunze de telina
  • 1 telina nu prea mare
  • 1 lamaie
  • 1 ligura de bulion
  • 3 linguri ulei
  • jumatate de lingurita otet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pune carnea tocata intr-un vas si se adauga ouale, o legatura patrunjel tocata marunt, orezul spalat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Se fac perisoarele dupa care se pun o jumatate de ora la frigider. Intre timp se pune o oala plina cu apa la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se pun frunzele de telina taiate nu foarte marunt. Acestea ii va da apei o culoare verzuie si o aroma placuta.


Cand apa a scazut putin se adauga perisoarele una cate una pentru ca apa sa nu se opreasca din fiert. Se lasa jumatate de ora sa fiarba singure eliminandu-se spuma care se formeaza la suprafata. Intre timp se taie morcovul rondele, ceapa se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie in uleiul incins. Se pun peste perisoarele care fierb, impreuna cu uleiul caruia morcovul i-a dat o culoare galbuie. Cartofii se taie bucatele (patratele) nu prea mici si se adauga in ciorba impreuna cu bulionul si telina data prin razatoarea mare. Se lasa inca 20-30 de minute pana cand legumele sunt fierte. La sfarsit se adauga otetul, lamaia stoarsa (se inlatura samburii) si legatura de patrunjel tocata marunt. Sare si piper dupa gust.


POFTA BUNA.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

remy_81 1

10.01.2013, 22:51

Panacris 1

11.01.2013, 18:10

Bine ai "aterizat" in comunitatea Bucatarasilor! Acu' ce sa mai spun, ca mi-au luat-o sefele, inainte! Buna ciorbita, dar cum ar spune Gaby si Miha, trebuie sa mai lucrezi la poze

Panacris 1

11.01.2013, 18:11

Si eu mi-am luat mustrarile Si ma straduiesc sa postez poze din ce in ce ma bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu orez