Ciorba de loboda

de merisor in Ciorbe, 7 Iun 2016 | 1420 vizualizari

 

Nu prea se împacă ai mei cu genul acesta de ciorbe, dar mie îmi plac, iar primăvara sunt chiar indicate, ajută la detoxifierea organismului.

 

INGREDIENTE

  • 500 g lobodă verde
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 200 g roșii cu legume pentru ciorbe
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură leuștean
  • 3 l apă
  • 400 ml zeamă de la murături(castraveciori)
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm la scurs.


Tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le călim ușor în uleiul încins, dar adăugăm și câțiva stropi de apă, pentru a evita acel gust de prăjeală, care e dăunător organismului.


Când sunt ușor pătrunse, presărăm peste ele și puțină sare.


Tocăm loboda în fâșii și o adăugăm peste legumele ușor pătrunse, le amestecăm de câteva ori și completăm cu apă fierbinte.


Lăsăm ciorba să fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi adăugăm roșiile și peste 10 minute, adăugăm zeama de murături.


Mie îmi plac mult ciorbele acrite cu zeamă de murături, aceasta fiind ușor picantă, ușor dulceagă și ușor acrișoară.


Mai lăsăm ciorba pe foc 5-10 minute, apoi, după stingerea focului adăugăm un ou bătut și diluat ușor cu zeamă fierbinte și verdeața tocată mărunt.


Ciorba de lobodă este foarte bună atât fierbinte, cât și rece de la frigider.


Să vă fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (29)

Catalina L 1

11.06.2016, 18:03

noiinbucatarie 1

18.04.2017, 10:41

Apetisanta ciorbica!

mihaelar63 1

18.04.2017, 21:15

Impaca-i pe baieti cu ciorba de loboda . Eu zic sa le pui in oala si un jambon . Oare le-o place ? ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda rosie - Reteta video