Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

de Panacris in Ciorbe, 31 Aug 2014 | 2548 vizualizari

 

Când am ales meniul zilei și am văzut ciorbița Mihaelei, nu puteam să spun pas. Așa că am executat cu modificări a la Panacris. Sursa de inspirație: http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-mazare-cu-os-si-galuscute-46021.html

 

INGREDIENTE

  • fleică de porc cu os cca. 600 g,
  • mazăre cu morcovi babi 1 borcan,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • usturoi 5-6 căței,
  • morcov 1 bucată,
  • țelină cca. 50 g,
  • cartofi roșii 2 bucăți,
  • pastă de ardei iute Eros Pista 1 lingură,
  • borș de putină 500 ml,
  • sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde 2-3 fire,
  • leuștean verde 2 fire,
  • mărar verde 2-3 fire,
  • Pentru găluște:
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă cca. 4 linguri,
  • Pentru dres:
  • Smântână cca. 150 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină:

Carnea se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de gătire 30 de minute și se apasă butonul START. Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, adăugându-se la carnea fiartă, împreună cu mazărea și morcovii din borcan, se asezonează de sare, piper și pasta de ardei iute, verdețurile tocate mărunt și se lasă din nou la fiert cca. 30 de minute. Spre finalul fierberii se prepară găluștele. Ouăle se bat energic într-o cană, se adaugă făina și se amestecă până se obține un aluat de consistența smântânii, apoi cu ajutorul unei linguri se pun găluște în zeama fierbinte, lăsându-se la fiert cca. 5 minute. Se verifică dacă s-au fiert găluștele, apoi se adaugă smântâna amestecată cu borșul călduț și se lasă cca 2 minute la fiert, atenție să nu se taie. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

01.09.2014, 20:30

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Rocsi 1

01.09.2014, 20:43

Imi si imaginez ce gustoasa a iesit!

Lavinia 1

02.09.2014, 19:48

o bunatate de ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!