Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

de Panacris in Ciorbe, 31 Aug 2014 | 2899 vizualizari

 

Când am ales meniul zilei și am văzut ciorbița Mihaelei, nu puteam să spun pas. Așa că am executat cu modificări a la Panacris. Sursa de inspirație: http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-mazare-cu-os-si-galuscute-46021.html

 

INGREDIENTE

  • fleică de porc cu os cca. 600 g,
  • mazăre cu morcovi babi 1 borcan,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • usturoi 5-6 căței,
  • morcov 1 bucată,
  • țelină cca. 50 g,
  • cartofi roșii 2 bucăți,
  • pastă de ardei iute Eros Pista 1 lingură,
  • borș de putină 500 ml,
  • sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde 2-3 fire,
  • leuștean verde 2 fire,
  • mărar verde 2-3 fire,
  • Pentru găluște:
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă cca. 4 linguri,
  • Pentru dres:
  • Smântână cca. 150 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină:

Carnea se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de gătire 30 de minute și se apasă butonul START. Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, adăugându-se la carnea fiartă, împreună cu mazărea și morcovii din borcan, se asezonează de sare, piper și pasta de ardei iute, verdețurile tocate mărunt și se lasă din nou la fiert cca. 30 de minute. Spre finalul fierberii se prepară găluștele. Ouăle se bat energic într-o cană, se adaugă făina și se amestecă până se obține un aluat de consistența smântânii, apoi cu ajutorul unei linguri se pun găluște în zeama fierbinte, lăsându-se la fiert cca. 5 minute. Se verifică dacă s-au fiert găluștele, apoi se adaugă smântâna amestecată cu borșul călduț și se lasă cca 2 minute la fiert, atenție să nu se taie. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Panacris 1

01.09.2014, 20:30

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Rocsi 1

01.09.2014, 20:43

Imi si imaginez ce gustoasa a iesit!

Lavinia 1

02.09.2014, 19:48

o bunatate de ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon