Ciorbă de os (porc)

de portiadelumina in Ciorbe, 10 Ian 2013 | 2242 vizualizari

 

Zic din introducere că nu am mai pozat tot, că morcovi, ceapă, cartofi şi alte legume aţi mai văzut pe la mine, deci ştiu să toc. :D
Aaaa, ciorba de os, de porc, are un miros deosebit, specific. Nu ştiu cum îl percepeţi voi, dar mie îmi place tare mult şi îmi creează senzaţia de foame imediat.

 

INGREDIENTE

  • os de porc (de preferat picior)
  • 3 cepe
  • un morcov
  • legume congelate (ardei, păstârnac, ţelină)
  • 3 cartofi
  • sare
  • 1.5 l zeamă de varză
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de os (porc):

Am spart osul în câteva bucăţi (cum preferă fiecare, cum e mai la îndemână). Am spălat bucăţile de os cu carne apoi le-am pus la fiert. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat. După fierberea iniţială (cât să iasă se cureţe bine carnea şi osul de reminscenţele de sânge din ţesuturi) se pune din nou la fiert cu cartofii şi se pune sare. La timpul potrivit (când cartofii şi carnea sunt fierţi mai mult de jumătate) se adaugă ţi celelalte legume tocate. După ce au fiert (carnea trebuie să fie bine fiartă), spre final, se adaugă zeama de varză şi se mai lasă câteva minute.


Fideaua (dacă se pune) nu trebuie să fie multă pentru că ciorba oricum e săţioasă.


Poftă bună!


p.s Merge de minune cu mămăligă:D


p.p.s Pozele mele sunt fără "ceaţă", că n-am program din acela, dar cred că merg şi de pe blatul de bucătărie.

 

TIPS-URI

1

fidea

2

legumele congelate sunt producţie proprie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de os (porc)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (82)

portiadelumina 1

02.02.2013, 20:35

Cleme, dacă am acrit-o cu zeamă de varză trebuie să iasă aşa. Ştiu şi cum zici tu, dar te aştept cu reţeta

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 17:02

foarte buna ciorbica

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu carne de porc