Ciorba de pastai cu sunca taraneasca si tarhon

de reisnaor_2006 in Supe/Ciorbe, 7 Iul 2015 | 2520 vizualizari

 

O ciorba satioasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pastaie
  • 500 gr de sunca taraneasca
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 300 gr pasta de rosii Cirio
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • tarhon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pastai cu sunca taraneasca si tarhon:

Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii.Tocam ardeiul gras,dovlecelul,rosile,morcovul si ceapa.Intr-o cratita punem sunca taraneasca taiata bucatele sa se rumeneasca impreuna cu ceapa si usturoiul tocat.


Cand s-a rumenit putin adaugam celelalte legume sa se caleasca peste sunca.Cand se inmoaie ardeiul adaugam si rosiile taiate cubulete.Dupa ce s-a inabusit putin adaugam pastaia.Adaugam apa in oala si pasta de rosii si lasam ciorba sa fiarba.


Cand fasolea este fiarta,potrivim de sare si piper,acrim cu zeama de tarhon si frunze de tarhon,batem cele doua oua si le turnam in fir subtire in ciorba amestecand mereu.Pofta buna.


TIPS-URI

1

Daca vreti sa faceti cu fasole uscata, din piata, aveti nevoie de 1 kg de fasole care trebuie inmuiata cateva ore (eventual, chiar de pe o zi pe alta); o puneti la fiert, la foc mic, in apa rece, si schimbati apa, cand clocoteste, de macar doua ori, si de abia dupa aceea o lasati, tot la foc mic, pana cand este fiarta.

2

Putem folosi la ciorba smantana,patrunjel verde si orice tip de afumatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pastai cu sunca taraneasca si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

reisnaor_2006 1

08.07.2015, 10:45

dantes 1

08.07.2015, 12:53

Buna!

roxana_simona 1

01.08.2015, 17:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita bogata de aripi de curcan