Supa de praz

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2010 | 3377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru o oala de 4 litri avem nevoie de :un morcov,
  • o ceapa,
  • o bucata de telina,
  • un fir mare de praz ( daca e mai mic puneti 2 fire ) ,
  • o canita de orez, 
  • o lingura de vegeta mea naturala (  )  ,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de bors magic ( sau bors natural daca aveti, adaptati cantitatea  dupa gust ),
  • 2-3 linguri de ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz:

Preparare : dam pe razatoare morcovul si telina iar ceapa o maruntim fin de tot ( eu am folosit robotul) . Intr-o oala mai mare ( eu am folosit vasul meu de fonta ) punem la calit legumele si vegeta naturala in 2-3 liguri de ulei si le lasam pret de cateva minute la foc mic.


Adaugam apoi putina sare si piper si apa si lasam saclocoteasca. Intre timp ne ocupam de praz , spalam bine fiecare frunza separat si il pregatim pentru taiat.


Cand clocoteste apa adaugam orezul si la 5 minute dupa orez adaugam prazul taiat franjuri subtiri. Lasam si prazul timp de 8-10 minute sa fiarba la foc mediu si cu oala acoperita. La sfarsit mai dregem cu sare si cu bors dupa gust si adaugam o mana de verdeata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

nadina73 1

15.04.2010, 13:40

foarte buna si mie imi place mult prazul

Dana Cristea - pusikmea 1

15.04.2010, 15:47

super

mihaelar63 1

15.04.2010, 22:21

rapid de preparat si gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte rosie(adas in araba)