Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 10 Feb 2019 | 168 vizualizari

 

 Dupa cum am mai spus imi place sa tin cont de preferintele culinare ale celor ce-mi calca pragul . Asta dupa masura posibilitatilor si daca musafirii au mai stat la masa mea .
De aceasta data am dorit sa prepar o ciorba de perisoare si am intrebat cum sa fie rosie sau alba ? S-a dorit rosie . Stiu ca   nu-i place verdeata taiata in zeama . Nu am putut sa  nu intervin creativ asa ca am incorporat verdeturi in perisoare . .
  Ce sa mai spun in plus ? Aveam 3 pungi de gris ,3 de malai,  fainuri , Bobe de grau de ovaz. Orez -nicaieri . Am folosit orez cu quinoa si nu a fost deloc rau .

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi mici
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 linguri orez cu quinoa
  • 2 tije apio [telina verde ]
  • 2 fire oregano verde
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 pahar rosii pasate
  • 1/2 lingurita boia rosie de ardei
  • Perisoare :
  • 500 gr piept curcan 
  • 1 ou
  • 1 lingura pasta ardei 
  • 2 linguri pesmet 
  • 1 lingura oregano verde tocat 
  • 1 lingura patrunjel verde tocat 
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano:


  1. Legumele se curata si se spala .

  2. Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina .

  3. Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc .

  4. Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru ca veti obtine o pasta si nu este de dorit .

  5. Caliti usor legumele in ulei . Sarati si adugati boiaua .

  6. Amestecati si puneti imediat 2 l apa fierbinte incalzita .

  7. Incalziti apa cu fierbatorul si adugati in oala pentru ciorba . Astfel veti scurta timpul de preparare .

  8. Pentru aroma puneti la fiert doua fire de oregano .

  9. Spalati carnea de curcan si o taiati in bucati . Spalati verdeturile si le tocati .

  10. Spargeti oul separat si-i verificati prospetimea .

  11. Puneti carnea in robot impreuna cu verdeata si le tocati. Eu tot pana la 3 numar si am obtinut tocatura dorita

  12. Adugati la carnea tocata sare , piper , pesmet si pasta de ardei .

  13. Amestecati si din pasta omogena obtinuta formati mici perisoare .

  14. Pentru formatarea perisoarelor udati-va apa cu apa sau va umeziti cu putin ulei .

  15. Eu mereu fac o proba pun o perisoara doua sa vedem cum se comporta la fiert . Daca compozitia este prea moale pun putin pesmet sau gris .

  16. Se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama .Daca zeama clocoteste , perisoarele s-ar putea imprastia .

  17. Adugati orezul cu quinoa si rosiile pasate .

  18. Lasati sa fiarba la foc mic 10, maximum 15 minute .

  19. Serviti ciorba cu perisoare de curcan insotita de ceapa rosie , verde ssi ardei iuti .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc .

2

Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru ca veti obtine o pasta si nu este de dorit .

3

Incalziti apa cu fierbatorul si adugati in oala pentru ciorba . Astfel veti scurta timpul de preparare .

4

Se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama .Daca zeama clocoteste , perisoarele s-ar putea imprastia .

5

Eu mereu fac o proba pun o perisoara doua sa vedem cum se comporta la fiert . Daca compozitia este prea moale pun putin pesmet sau gris .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

11.02.2019, 23:49

Rodi , asa este . Printre primele in top

mihaelar63 1

11.02.2019, 23:50

Gabriela , si arata bine , si este gustoasa

mihaelar63 1

11.02.2019, 23:50

Cristina :_*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dragavei