Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
In carnea tocata(amestec vita+porc)am pus o mana de orez pe care l-am spalat bine si cele doua albuse batute cu putina sare si piper.Am amestecat bine compozitia dupa care am pus-o in frigider la rece.
Cele 2 galbenuse le frecam cu 2 lg.de otet de la tarhon si le lasam deoparte.
Morcovii ii radem,telina la fel,ceapa tocata marunt,ardeiul si gogosarul cubulete.
Intr-o oala de 4 l punem apa(cam 3 l) si adaugam legumele iar cand fierbe apa cu o ling.luam din compozitia de carne si cu mainile ude formam perisoare pe care la punem in ciorba care clocoteste.Dupa aprox.15 min punem in ciorba o mana de orez bine spalat. Adaugam sare,piper,concentrat de legume dupa gust,iar cand perisoarele sunt fierte(dupa aprox o juma de ora)adaugam otet de pe tarhon,tarhonul taiat marunt,mai lasam un clocot si oprim focul.
Peste cele 2 galbenuse cu otet de la tarhon punem smantana(eu am pus 3 lg.mari de smantana fff groasa de la tara...ca untul)amestecam bine si dregem ciorba.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult