Ciorba de perisoare

de kamy in Ciorbe, 18 Oct 2010 | 3572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr.carne tocata
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 gogosar mic
  • 1 ardei mic
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • orez
  • tarhon in otet
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

In carnea tocata(amestec vita+porc)am pus o mana de orez pe care l-am spalat bine si cele doua albuse batute cu putina sare si piper.Am amestecat bine compozitia dupa care am pus-o in frigider la rece.

Cele 2 galbenuse le frecam cu 2 lg.de otet de la tarhon si le lasam deoparte.

Morcovii ii radem,telina la fel,ceapa tocata marunt,ardeiul si gogosarul cubulete.

Intr-o oala de 4 l punem apa(cam 3 l) si adaugam legumele iar cand fierbe apa cu o ling.luam din compozitia de carne si cu mainile ude formam perisoare pe care la punem in ciorba care clocoteste.Dupa aprox.15 min punem in ciorba o mana de orez bine spalat. Adaugam sare,piper,concentrat de legume dupa gust,iar cand perisoarele sunt fierte(dupa aprox o juma de ora)adaugam otet de pe tarhon,tarhonul taiat marunt,mai lasam un clocot si oprim focul.

Peste cele 2 galbenuse cu otet de la tarhon punem smantana(eu am pus 3 lg.mari de smantana fff groasa de la tara...ca untul)amestecam bine si dregem ciorba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare-0
Ciorba de perisoare-1
Ciorba de perisoare-2

COMENTARII (22)

kamy

kamy 1

22.10.2010, 15:32

ela...scuze...nu am mai intrat pe reteta asta ...ms

nico_m

nico_m 1

03.11.2010, 14:38

fa bine si posteaza si reteta de la ciroba de burta. Stiu ca e f buna cea facuta de tine si cine stie, poate ma chinuie talentul si pe mine

kamy

kamy 1

07.11.2010, 21:08

o fac cat de curand da o postez dupa o saptamananu de alta da ma trezesc cu al tau la usa si raman fara(ciorba)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!