Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza

de merisor in Ciorbe, 11 Mar 2013 | 6786 vizualizari

 

Ador ciorbele acrite cu zeama de varza, as manca dimineata, la pranz si seara.
Pentru aceasta ciorba am ales o costita slaba si cu multa carne.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita afumata
  • 4 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 4 cepe mari
  • ardei si telina(de la congelator)
  • 4 L apa
  • 4 linguri pasta de rosii cu legume
  • 1 L zeama de varza acra
  • 1 legatura marar verde
  • tarhon uscat si maruntit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza:

Mai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa.


Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa. Facem aceasta operatie pentru a indeparta toxinele accumulate in timpul afumarii.


Curatam si spalam ceapa si morcovul, apoi le tocam si le adaugam peste costita cand apa a inceput sa fiarba.


Adaugam si legumele de la congelator, asa inghetate si lasam sa fiarba pana se patrunde ceapa bine dupa care adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.


Cand incep sa se patrunda si cartofii adaugam pasta de rosii mai lasam cateva minute si adaugam zeama de varza si tarhonul.


Lasam sa fiarba cam 10 minute dupa ce am pus zeama de varza si oprim focul apoi adaugam mararul tocat.


Eu nu am mai adaugat sare pentru ca a fost si costita sarata si zeama de varza.


Este o ciorba foarte buna asa acrisoara si aromata de la tarhon.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga in timpul fierberii codite de marar uscat(lujeri), dau o aroma placuta.

2

Se poate ingrosa cu ou batut, eu nu prea obisnuies, imi place zeama limpede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mihaelar63 1

31.12.2013, 01:52

Fain mai arata !!!

merisor 1

31.12.2013, 08:33

Alba ca zapada cred ca ora era tarzie si nu ai citit ingredientele la rand

babi5 1

16.12.2014, 08:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu orez