Ciorba de perisoare

de gaby_duceag in Ciorbe, 8 Ian 2011 | 17979 vizualizari

 

Citesc mereu retetele pentru ciorba de perisoare si observ ca toata lumea pune la fiert legumele apoi perisoarele. Eu fac..invers :))). De ce? 1. -asa m-a invatat mama! :)) 2. ..pai..dau carnea un clocot, curat spuma apoi pun legumele. daca le pun odata..cum o mai curat?:d.in fine..:d

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata ( amestec vita+porc, sau doar de porc sau,..carne de pui)
  • un ou
  • 150 gr orez
  • legume: ardei, ceapa, radacina de : telina,patrunjel, pastarnac,morcov, rosii, 
  • o cana bors de putina
  • 400 ml smantana
  • 2-3 linguri pasta tomate sau suc de rosii
  • sare
  • piper
  • verdeturi: leustean, patrunjel, tarhon
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Pregatesc perisoarele: intr-un bol amestec bine carnea tocata cu oul, sare piper si o lingura de orez.

Pun intr-o oala mare aproximativ 5 l apa. Cu mana umeda formez bilute rotunde din pasta de carne , pe care le plonjez in apa rece din oala.

Cand perisoarele s-au ridicat la suprafata si apa a dat in clocot, curat spuma formata (la carnea de pui nu prea e cazul) si adaug legumele in ciorba de perisoare..

In cazul in care aveti legume puse pentru iarna, la congelator sau cu sare, adaugati o jumatate de borcan de 720 ml, zarzavat. In caz contrar ardeiul il taiem cubulete mici, radacinoasele le dam pe razatoare, rosiile le decojim si le tocam (le vom adauga mai tarziu), ceapa o tocam marunt.

Adaugam orezul spalat bine si lasam totul la fiert pentru aproximativ 30-40 min la foc mic.

Borsul de putina il strecuram si-i dam un clocot dupa care-l adaugam in ciorba de perisoare.

Adaugam rosiile tocate, sucul de rosii si mai lasam la fiert 5 minute.

Oprim focul, luam din ciorba de perisoare un polonic de zeama si-l adaugam peste smantana, omogenizam si turnam in oala.

Adaugam verdeata, repartizam in boluri, scoatem ardeiul iute de la borcan si..pofta buna!

 

TIPS-URI

1

putem drege ciorba de perisoare si numai cu 2-3 galbenusuri batute bine, in care amestecam verdeata si adaugam in ciorba cu 5 minute inainte de a opri focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba din Tara Motilor