Ciorba de perisoare

de gaby_duceag in Ciorbe, 8 Ian 2011 | 13767 vizualizari

 

Citesc mereu retetele pentru ciorba de perisoare si observ ca toata lumea pune la fiert legumele apoi perisoarele. Eu fac..invers :))). De ce? 1. -asa m-a invatat mama! :)) 2. ..pai..dau carnea un clocot, curat spuma apoi pun legumele. daca le pun odata..cum o mai curat?:d.in fine..:d

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata ( amestec vita+porc, sau doar de porc sau,..carne de pui)
  • un ou
  • 150 gr orez
  • legume: ardei, ceapa, radacina de : telina,patrunjel, pastarnac,morcov, rosii, 
  • o cana bors de putina
  • 400 ml smantana
  • 2-3 linguri pasta tomate sau suc de rosii
  • sare
  • piper
  • verdeturi: leustean, patrunjel, tarhon
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Pregatesc perisoarele: intr-un bol amestec bine carnea tocata cu oul, sare piper si o lingura de orez.


Pun intr-o oala mare aproximativ 5 l apa. Cu mana umeda formez bilute rotunde din pasta de carne , pe care le plonjez in apa rece din oala.


Cand perisoarele s-au ridicat la suprafata si apa a dat in clocot, curat spuma formata (la carnea de pui nu prea e cazul) si adaug legumele in ciorba de perisoare..


In cazul in care aveti legume puse pentru iarna, la congelator sau cu sare, adaugati o jumatate de borcan de 720 ml, zarzavat. In caz contrar ardeiul il taiem cubulete mici, radacinoasele le dam pe razatoare, rosiile le decojim si le tocam (le vom adauga mai tarziu), ceapa o tocam marunt.


Adaugam orezul spalat bine si lasam totul la fiert pentru aproximativ 30-40 min la foc mic.


Borsul de putina il strecuram si-i dam un clocot dupa care-l adaugam in ciorba de perisoare.


Adaugam rosiile tocate, sucul de rosii si mai lasam la fiert 5 minute.


Oprim focul, luam din ciorba de perisoare un polonic de zeama si-l adaugam peste smantana, omogenizam si turnam in oala.


Adaugam verdeata, repartizam in boluri, scoatem ardeiul iute de la borcan si..pofta buna!


 

TIPS-URI

1

putem drege ciorba de perisoare si numai cu 2-3 galbenusuri batute bine, in care amestecam verdeata si adaugam in ciorba cu 5 minute inainte de a opri focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 11:39

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 00:21

DanaModog 1

17.12.2014, 23:56

Mmmm .... delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice