Ciorba de perisoare

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 27 Mai 2014 | 6488 vizualizari

 

De obicei eu fac ciorba de perisoare cu smantana . De data asta am facut o alta varianta, mai usoara si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carne tocata (amestec porc cu vita)
  • 1 ou
  • 4 linguri de orez
  • sare, piper, delikat
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • o mana de mazare
  • 2 cartofi
  • o bucatica de varza dulce
  • putin oteti
  • 1 rosie mare
  • 1/2 cutie de rosii decojite
  • 2 linguri pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 cub knorr
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Curatam legumele; morcovii ii razuim pe razatoarea mare ; ceapa o tocam fin; ardeiul il taiem fasii mici si subtiri (sa aiba forma ca si morcovii); cartofii ii razuim pe razatoarea mare; VArza se taie si ea fidea, marunt.


Intr-o oala punem morcovii cuc eapa la calit cu ulei de masline. Aduagam ardeiul si acoperim oala cu capacul, sa se inabuse putin legumele. Apoi turnam apa fierbinte . Punem sare, cubul de knorr si acoprtim. Intre timp facem perisoarele: amestecam carnea tocata cu orezul cu un ou si sare, piper, delikat.


Cand supa da in clocot adaugam mazarea congelata, cartofii si varza. Apoi punem cu grija perisoare mici facute din carnea tocata. Lasma sa fiarba la foc mic cca 15 minute , pana legumele sunt bine fierte si la fel si perisoarele.


Intr-un blender punem rosia proaspata, bine coapta cu rosiile din conserva (si sucul de la ele) si mixam bine, sa devina o pasta. Turnam peste ciorbita si maia daugam cateva linguri de pasta de rosii (din sticla cum cumparam). Daca ne place mai acra aduagam putin otet (eu am pus otet de pe muraturi si ardei iuti in otet).


Lasma sa mai dea cateva clocote si la final stingem aragazul si adaugam patrunjel verde tocat fin.Acoperim oala si lasam sa stea pana servim.

TIPS-URI

1

La legume mai puteti adaugam daca aveti patrunjel radacina, telina, praz. Eu aici nu am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

cristeena20 1

28.05.2014, 14:01

multuemsc!!

Krystyan Trendy 1

28.05.2014, 15:25

foarte buna ciorbica!

babi5 1

01.06.2014, 09:22

Foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat