Ciorba de perisoare

de Valclaudia in Ciorbe, 2 Iun 2014 | 4142 vizualizari

 

am invatat sa prepar perisoarele folosind un rest de pilaf ramas din ziua anterioara. Va propun sa incercati, ies niste perisoare atat de fine si gustoase....

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • cca 500 gr. carne de porc macinata
  • pilaf de orez din cca 100 gr. orez
  • 1 ou
  • 1 lingura pasta de ardei
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • oregano in otet
  • leustean verde
  • cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Curatam morcovii, ceapa, ardeiul, le spalam si le taiem ca pentru ciorba (ceapa tocata marunt, ardeiul bucatele iar morcovii ii taiem rondele).

Le calim usor in 2 linguri de ulei, cca 5 minute, apoi punem 3l apa rece in oala si lasam sa clocoteasca pana ne ocupam de compozitia pentru perisoare.(cam 20 min.)

Carnea de porc tocata se pune intr-un bol, punem pilaful din cca 100 gr, orez peste carne (mie mi-a ramas din ziua anterioara), adaugam 1 ou, sare si piper dupa gust,1 lingura pasta de ardei, amestecam compozitia foarte bine,apoi formam intre palme perisoare de marimea dorita si le plonjam in oala peste legumele aproape fierte.

Lasam sa fiarba la foc mic (cca 15 minute), pana se ridica perisoarele la suprafata.

Adaugam rosiile pasate si verdeturi dupa gust (patrunjel,leustean, marar,cimbru si oregano in otet).

Stingem focul, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.

O bunatate,pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

03.06.2014, 08:47

laura_n 1

03.06.2014, 13:48

foarte gustoasa si faina ideea cu orezul bravoo!

Rocsi 1

04.06.2014, 18:40

Ce ar merge o portie acum

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu legume si carne de curcan