Ciorba de perisoare

de Valclaudia in Ciorbe, 21 Sep 2014 | 2541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 200 gr. carne tocata de porc
  • 1 cescuta de orez
  • 1 ou
  • boia dulce, sare si piper dupa gust
  • 1 lingura gris
  • putin cimbru uscat
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 ceapa
  • 2 ardei diferit colorati
  • 2 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • cca 1,5 -2 l apa rece
  • bobite de piper
  • 150 ml bors (din comert am avut eu)
  • verdeata tocata (patrunjel si leustean verde)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Peste carnea tocata punem 1 ou, boia dulce,orez, cimbru uscat,gris, sare si piper dupa gust. Amestecam aceasta compozitie, acoperim cu un capac si dam ra rece cca 10 minute sa se intrepatrunda aromele.

Ceapa curatata, spalata si tocata o punem la sotat in 2 linguri de ulei. Imediat adaugam si ardeii taiati bucatele, morcovii taiati rondele si bobitele de piper.

Adaugam rosiile pasate, foaia de dafin si apa. Lasam la fiert pana se inmoaie morcovii.

Formam perisoarele si le adaugam in ciorba. Lasam sa colocoteasca cat este nevoie. Dupa ce  perisoarele se ridica la suprafata eu le mai las cam 5-7 minute, dupa care adaug borsul si verdeata tocata marunt.

Stingem focul, mai lasam cateva minute oala acoperita sa se amestece aromele si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare-0
Ciorba de perisoare-1
Ciorba de perisoare-2
Ciorba de perisoare-3
Ciorba de perisoare-4
Ciorba de perisoare-5
Ciorba de perisoare-6
Ciorba de perisoare-7

COMENTARII (12)

Panacris

Panacris 1

21.09.2014, 11:50

Bunica

Bunica 1

21.09.2014, 11:51

Harnicuta are ciorba gata!

Constelatialeu

Constelatialeu 1

21.09.2014, 12:04

...tu ai retete pe banda rulanta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!