Ciorba de perisoare

de _Alina_ in Ciorbe, 25 Feb 2015 | 2850 vizualizari

 

Recunosc ca ciorba de perisoare e printre preferate, dar m-am ferit sa o prepar asta pana cand am ales sa las incapatanarea specifica si sa urmez sfaturile pretioase ale mamei. ;)

 

INGREDIENTE

  • Ciorba:
  • 3 cepe (400 g curatate)
  • 2 morcovi potriviti (250g curatati)
  • 200 g ardei gras
  • 3 lg ulei
  • 1 lg pasta de tomate (optional)
  • sare piper
  • verdeturi (patrunjel, marar, leustean) tocate
  • 7 l apa
  • 1l bors umplut
  • Perisoare:
  • 1400 g carne slaba de manzat (tocata)
  • 100 g orez
  • un pumn gris (40 g)
  • sare si piper
  • 3 lg faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

1. Tai legumele spalate in cubulete.


2. Incingi 2 linguti de ulei intr-o cratita si calesti legumele. Adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie legumele, dai focul la minim si pui perisoarele.


3. Pentru perisoare, pui orezul intr-un vas cu o cana de apa si il fierbi 5-10 minute. Scurgi apa fierbinte si tii orezul sub jet de apa rece cateva secunde pana la un minut, pui apoi orezul intr-o sita si il lasi la scurs.


4. Amesteci carnea tocata cu orez si gris, asezonezi cu sare si piper si framanti bine.


5. Cu mainile umede formezi bilute din carne, le rostogolesti prin faina si le dai drumul in supa fierbinte lasi sa fiarba la foc mic 5 minute, adaugi borsul fiert separat si mai lasi inca 5-10 minute, sau pana cand perisoarele se ridica la suprafata.


6. Incingi lingura de ulei ramasa si dizolvi pastade tomate, apoi torni amestecul in ciorba si lasa sa mai fiarba 1-2 minute. La final se adauga verdeturile tocate.


ATENTIE! Un lucru foarte important in pregatirea perisoarelor perfecte consta in granulatia carnii, cu cat e mai fina cu atat perisoarele se vor lega mai bine. Eu dau carnea de 3 ori prin masina de tocat, prima data prin sita cu gauri mari si apoi prin cea cu gaurile cele mai mici.

 

TIPS-URI

1

Nota! Cantitatea de bors umplut poate varia in functie de gust.

2

Daca vrei o ciorba sanatoasa, renunta la calitul legumelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Teo 1

25.02.2015, 19:55

Frumos si vasul in care ne servesti...!

Rocsi 1

25.02.2015, 20:40

Nu refuz o portie calda!

deyutzky 1

25.02.2015, 21:17

preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!