Ciorba de perisoare cu legume

de Corinuta in Ciorbe, 15 Aug 2010 | 5480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata amestec
  • 3-4 linguri orez
  • 1 ou
  • 4-5 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 1-2 cartofi
  • 1 varza creata mica
  • 1 rosie
  • sare, piper macinat
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 4 fire de leustean
  • 1/2 lamaie
  • smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu legume:

Se pun la fiert  4 litri de apa. Se curata si se spala legumele. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Ceapa, ardeiul si cartofii se taie cubulete. Varza se taie in patru, i se scoate cotorul, apoi se taie felii subtiri. Rosia se opareste cateva secunde, se cojeste si se taie cubulete.

Cand apa fierbe se adauga legumele tocate, mai putin rosia. Se amesteca bine carnea cu oul si orezul, se condimenteaza cu sare, piper si maghiranul uscat. Apoi se fac mici cocoloase care se adauga la ciorba cand aceasta da in clocot.

Se fierbe aprox. 10 minute la foc potrivit, dupa 5 minute se adauga si rosia. Apoi se condimenteaza cu sare si piper si se acreste cu zeama de lamaie.

Se spala si se zvanta leusteanul, se toaca frunzele marunt si se presara peste ciorbita.

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

15.08.2010, 12:42

Mmmmmm, ce buna ciorbita !

Bucataras Medi 1

16.08.2010, 23:06

tare mult imi place aceasta ciorbica......................

Corinuta 1

18.08.2010, 14:45

Cristi al meu, care-i fan ciorba de burta a zis saptamana trecuta cand am facut:"Aproape ca as zice ca-i mai buna ca cea de burta!"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla