Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)

de nadina73 in Ciorbe, 3 Noi 2010 | 5528 vizualizari

 

Este dupa reteta lui Madi-marin ,vezi reteta postata aici http://bucataras.ro/retete/3435/ciorba-de-perisoare-cu-taitei-de-casa.html cu putine modificari,grozav de buna

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc tocata (mai slaba am pus eu)
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de orez
  • 1 cartof mare
  • sare
  • piper
  • zeama de varza (moare)1,5 litri
  • patrunjel verde (marar cine are si vrea)
  • 1 mana taitei de casa (vezi reteta  postata)
  • 3 linguri de ulei masline
  • 2 oua
  • 1 cub vegeta naturala (reteta sylvia)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi):

Se curata ,morcovul,patrunjelul si telina.Se toaca marunt sau se razuie,dupa care se calesc 3 minute in ulei.

Se pune apa ,sare si cubul de vegeta naturala (by sylvia), se lasa sa fiarba ,iar intre timp se pregetesc perisoarele.

Carnea de porc tocata se amesteca cu putina sare,piper ,ouale si orezul,se framanta bine, dupa care se formeaza perisoare (eu le fac mici,cat de mici posibil). Se pun in oala peste zarzavaturi si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand zarzavaturile si carnea sant aproape fierte se pune un cartof mare curatat si taiat cubulete. Se pun si taiteii si se lasa sa mai fiarba putin dupa care se pune moarea (zeama de varza,vezi reteta varza murata)are o culoare superba si un gust..........super bun. Se mai dau 2-3 clocote, se pune patrunjel verde sau  marar si se stinge focul.

Se serveste simpla sau cu smantana si bineneteles cu ardei piscos (cui ii place,mie sincer nu,dar bebe papa la greu ardei piscos)

ps:Multumesc Madi_marin ,a fost grozav de buna cu siguranta am sa mai repet reteta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

nadina73 1

04.11.2010, 18:17

cum sa nu ionelapofteste iubita

nadina73 1

04.11.2010, 18:18

ela deci tine cont e ciorba nu supasi vrei sa inteleg nu?

noiinbucatarie 1

02.08.2016, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!