Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean

de laura_n in Ciorbe, 17 Iul 2012 | 2056 vizualizari

 

Cand facem o ciorba buna cu de toate,miroase in bucatarie numai a verdeturi si a papa buna. Eu am incercat o ciorbita de perisoare cu telina verde si mult leustean. Pacat ca nu pot imortaliza si mirosul :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata pui (sau vita)
  • 1 morcov
  • 1 telina verde cu tot cu frunze
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei rosu gras
  • 4 rosii copate zemoase
  • o mana orez
  • 1 ou
  • sare
  • 600 ml bors (eu prefer mai acrisoara)
  • 2 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean:

Se curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie mica si pt perisoare.


Intr-o oala, se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga legumele maruntite si se acopera cu un capac.


Carea tocata se condimenteaza cu sare, se adauga restul de legume pastrat, orezul spalat si oul batut. La sfarsit se adauga si pesmetul si se formeaza bilute mici care se pun si ele la fiert.


Dupa ce da in primul clocot, se toaca niste fire de telina verde si leustean si se adauga in ciorba. Se mai gusta si se mai potriveste de sare. Dupa ce perisoarele s-au fiert, se aduga borsul si se lasa sa mai dea o data in clocot.


Rosiile se spala si se dau pe razatoare, sosul obtinut punandu-se si el in ciorba.


Dupa ce a fiert, se ia de pe foc. Se mai toaca niste fire de telina verde si leustean si se adauga in ciorba.


Este o mancarica buna si pentru pitici.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

laura_n 1

18.07.2012, 08:11

va multumesc mult !

Sim0na 1

18.07.2012, 20:44

Si noua ne place mult ciorba de perisoare... iar cele din carne de vita sunt dementiale!
Pe caldura asta nu-mi vine sa intru in bucatarie, asa ca ma servesc de la tine

laura_n 1

18.07.2012, 22:02

cu mare drag, Simo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din ciuperci