Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 29 Mar 2021 | 3877 vizualizari

 

  Cate perisoare   prepari din 300 gr piept de pui ? Pai cam 29 :D Daca le reformatezi ies si 30. Mereu mi-am dorit sa prepar eu perisoare minuscule cum am vazut la o nunta in Salaj .Uite ca acum am reusit .
Recent  imaginatia mi-a fost pusa la incercare ,pentru a prepara o ciorbita de perisoare care sa fie  gustoasa dar si sa se incadreze in regulile mea de dieta M.B.
Uite a se poate si inca chiar foarte bine !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1 ceapa mica
  • 1 tija apio
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cu varf pasta dea ardei copt -facut in casa
  • 1 lingura leustean uscat maruntit
  • patrunjel verde tocat
  • codite de ceapa verde tocate
  • 1 morcov mare + 1 patrunjel radacina fiert in supa de pui
  • 1 l supa clara de pui cu legume
  • 2 linguri otet mere
  • smantana -optional
  • orez -optional
  • Pt . perisoare
  • .......................
  • 300 gr piept pui
  • 1 lingura cu varf de ceapa tocat
  • 1 lingura cu varf apio -tija telina verde
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 bucatica mica de ardei iute uscat
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt :

 

  •   Curatati si spalati legumele .
  • Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras .
  • Sotati usor legumele pregatite .
  • Adugati deasupra pasta de ardei copt . Amestecati . Sarati .
  • Se toarna peste legumele sotate zeama clara de pui si inca un l apa .
  • Fierbeti la foc domol cam 10-150minute .
  • Intre timp pregatiti perisoarele ,
  • Ingredientele date pentru perisoare se blendeaza cateva secumde pana se omogenizeaza si formeaza o pasta . 
  • Cu mainile umezite se prepara mici perisoare .
  • Din 300 gr compozitie cu piept de pui am obtinut 30 prerisoare .
  • Se reduce intensitatea fierberii[ sa nu se zdrobeasca perisoarele ] si se introduc perisoarele la fiert .
  • Au nevoie maximum   10 minute de fierbere .
  • Adugati si morcovul fiert si telina  fierte ,taiate  cubulete+ leusteanul maruntit .
  • Dregeti ciorba cu otet de mere .
  • Gustati ciorba si sarati /acriti/ piparati daca este necesar .
  • La servire adugati patrunjel verde tocat si ceapa verde taiata , pentru prospetime .

  Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

02.04.2021, 00:46

Daniela . Multumesc

mihaelar63 1

02.04.2021, 00:47

Claudia

Anett 1

07.04.2022, 10:02

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta (reteta video)