Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 22 Oct 2015 | 794 vizualizari

 

Va propun o reteta colorata de toamna......

Dovleacul sau bostanul sau cucurbăta (Cucurbita maxima) este o plantă erbacee anuală cultivată pentru fructul,florile și semințele sale.
Este originară din America de sud, unde crește de formă sălbatică în Conul Sud.

A fost introdusă într-o epocă timpurie în Europa (sfârșitul sec. XVI), ușurința hibridizării sale l-a facut să fie confundat cu dovlecii peregrinilor(Lagenaria siceraria).
Azi se cultivă pe mari suprafețe în regiuni temperate din toată lumea.
În unele țări floarea se consuma ca legumă; fructul se conservă, în condiții adecvate de lumină, temperatură și umiditate, până la 6 luni în condiții bune.
Este bogat în β-carotină și glucoză. Semințele sunt cunoscute sub numele de semințe de dovleac și li se atribuie proprietăți medicinale în medicina naturistă.
Semințele sunt bogate în minerale, în special zinc, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul lor zilnic. Acestea reprezintă o sursă bună devitamina K.
Dovleacul se folosește în ritualele din Ziua morților din mai multe țări americane (Statele Unite ale Americii, Mexic, Guatemala etc.)
(sursa:Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de dovleac (bio)
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 cub Knor de pui
  • sare , piper
  • cimbru,dafin
  • 2-3 linguri de smantana
  • 40 g de foie gras
  • 2 felii de turtă dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce:

Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri si se taie in patrate medii.


Se curata cartofii, ceapa si usturoiul.


Se pun legumele cu cubul Knorr, ierburile, sare si piper la fiert la oala minune intr-o cantitate mare de apa pentru 20-30 minute.


Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.


Se scoate frunza de dafin si se mixeaza legumele adaugand apa progresiv pana se obtine o crema.


Se adauga smantana. Se mixeaza din nou.


Verificati daca mai trebuie sare si piper.


Puneti la prajit intr-un pic de unt feliile de turta dulce. Taiati-le cubulete.


Se serveste fierbinte cu cubulete de foie fras si cu crutoane de turta dulce.


Pofta buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

dovleacul este bogat în β-carotină și glucoză

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

23.10.2015, 09:53

Buna!

anca_rm 1

23.10.2015, 11:23

ce supa interesanta , cred ca e tare buna

AlexTeacher 1

26.10.2015, 11:32

Buna, voiam sa te intreb cum ai gatit ficatul de rata? Sau ce-ai folosit ca nu-mi dau seama din poza ? Pate de ficat de rata?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde , de post .