Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie

de Merisor in Ciorbe, 2 Sep 2014 | 4766 vizualizari

 

De cand am vazut reteta Madutei Marin de ciorba de perisoare a la grec, mi-a stat gandul numai la ea cat de buna poate fi. Azi am prestat si eu una asemanatoare, doar ca am adaptat-o dupa ciorba radauteana. Este o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • 1 ou + 1 albus
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • Pentru supa:
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 3 l apa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • 150 gr smantana
  • zeama de la o lamaie mare
  • 1 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie:

Punem un vas cu 3 l apa si putina sare, pe foc.


Curatam legumele si le spalam.


Ceapa o tocam solzisori, morcovul rondele si ardeiul cubulete.


Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam legumele si acoperim vasul.


Pregatim perisoarele astfel: trecem pieptul de pui prin robot, la fel si ceapa si le amestecam.


Adaugam orezul, condimentam amestecul cu piper, cimbru si sare, punem oul si albusul in compozitie si omogenizam.


Cand legumele din vas se patrund usor, formam perisoarele si le adaugam in ciorba.


Le lasam sa fiarba aproximativ 20-30 de minute, pentru siguranta prepararii, scoatem o perisoara si o incercam.


Adaugam zeama de la o lamaie.


Presam usturoiul curatat si il amestecam cu galbenusul de ou.


Adaugam si smantana si omogenizam bine, apoi diluam amestecul cu putina supa fierbinte.


Turnam amestecul diluat in ciorba amestecand energic sa nu se branzeasca smantana si mai lasam ciorba pe foc 10 minute, timp in care mai potrivim de sare si condimente, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.


Servim fierbinte cu ardei iute(cui ii place).

 

TIPS-URI

1

Cantitatile de usturoi si smantana se vor pune dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Panacris 1

03.09.2014, 16:01

Direct la favorite! Prezentarea de nota 20

babi5 1

08.09.2014, 09:01

- Andreea - 1

08.09.2014, 17:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba rapida de perisoare cu verdeata