Ciorbă de pește - somon și macrou

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 9 Apr 2012 | 5260 vizualizari

 

Mi-era dor să apară leușteanul pentru a-l folosi la ciorba de pește; îmi place mult cum iese din tacâmurile se somon... cum în aceeași zi am pregătit și macrou la cuptor, nu am aruncat capetele, le-am adăugat la ciorbă, așa ca un potențiator de gust :)).
A ieșit chiar bună...

 

INGREDIENTE

  • 1 cap de somon;
  • 2 cozi + 2 șire de somon;
  • câteva capete de macrou - doar pentru a da gust ciorbei;
  • 1 ceapă;
  • 1 ardei;
  • 5-6 cartofi;
  • 400 mL roșii bucăți;
  • 2-3 lg oțet de 9 grade aciditate (90 g/L);
  • leuștean;
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de pește - somon și macrou:

Se pune apa la fiert, circa 2,5 L.


Se adaugă ceapa tocată mărunt, un cartof tocat mărunt iar restul cartofilor se lasă întregi, ardeiul.


Se adaugă sare.


Oasele de pește se clătesc cu apă rece.


Capul de somon se taie în două, se scot branhiile; se scot branhiile și din capetele de macrou.


După ce cartofii întregi sunt aproape gata, se pune peștele (prima dată se pun bucățile mari apoi cele mici).


Se adaugă roșiile. Focul nu trebuie să fie puternic.


Din acest moment ciorba de peste nu se mai amestecă!!!


Când peștele s-a ridicat la suprafață, se adaugă cele 2-3 lg de oțet.


Ciorba de peste se mai lasă câteva minute (3-4) pe foc.


Mod de servire


Se scoate peștele din ciorbă cu ajutorlui unei palete, la fel și cartofii întregi.


Se servesc alături de mujdei de usturoi.


La final se servește ciorba de peste cu leuștean, eventual și puțin mujdei.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Se servește după 10-15 minute, timp în care ciorba de peste „se odihnește”.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de pește - somon și macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Cris2711 1

09.04.2012, 20:44

ciorbitele sunt preferatele mele

Sim0na 1

09.04.2012, 21:08

N-am mai mancat de mult o ciobita de peste.

DinDragostePentruGatit 1

11.04.2012, 23:06

Pai ce mai stai, Sim0na...Hai la masa!
Am mancat-o si eu cu pofta, nu mai mancasem demult...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu legume la cuptor
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Raffaello

ieri la 19:45

Pâine împletită, cu semințe

de RODIMUR 5

ieri la 14:15

Empanadas cu carne amestec si ciuperci

de Rocsi 9

ieri la 11:05

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste