Ciorba de pipote cu orez

de Nepotii_si_bunica in Ciorbe, 13 Mar 2019 | 17352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote si inimi
  • 2-3 buc morcovi
  • 1/4 dintr-o telina
  • 1 buc mica patrunjel radacina
  • 1 buc ceapa alba
  • 3-4 lg orez (cat de deasa se doreste a fi ciorba)
  • 2 galbenusuri
  • 250 g smantana
  • zeama de lamaie pt acrit, dupa gust (sau otet)
  • sare dupa gust
  • 2 lg ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pipote cu orez:

Spalam si curatam pipotele. Punem apa la fiert si le oparim pentru cateva minute. Curatam morcovii si ii taiem betigase. Un morcov il taiem in cubulete. Ceapa o curatam si o crestam in patru, dar nu de tot. Patrunjelul si telina le curatam si le lasam asa intregi. Punem intr-o oala apa sa fiarba (cca 4 litri). Adaugam pipotele si inimile si lasam sa fiarba. Cand sunt pe jumatate fierte, adaugam legumele, mai putin morcovii taiati cubulete. Acestia ii calim in cele 2 lg de ulei pana se coloreaza de la morcovi (pentru a da culoare ciorbei). Se pun si acestia in oala. Adaugam sare. Lasam sa fiarba in continuare pana sunt fierte toate. Ceapa se indeparteaza, la fel si telina si patrunjelul. Fierbem separat orezul spalat bine in apa cu sare. Cand este fiert, il scurgem de apa si-l adaugam in ciorba. Lasam sa mai dea cateva clocote, mai potrivim de sare dupa gust apoi dam deoparte. Galbenusurile le amestecam cu smantana apoi turnam un polonic cu ciorba peste, amestecam si turnam in oala, amestecand continuu pentru a nu se aduna smantana. La final acrim cu zeama de lamaie dupa gust sau cu otet.

 

TIPS-URI

1

Se poate acri ciorba cu zeama de lamaie, cu otet, cu moare ...

2

Pt culoare se mai poate pargali un pic de boia in putin ulei, dar foarte putin avand grija sa nu se arda, apoi se stinge cu ciorba si se adauga in oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pipote cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Ina 1

14.03.2019, 11:57

Ce buna e si ce bine arata!

Rocsi 1

14.03.2019, 20:54

Ce bine arata ciorba!

dantes 1

15.03.2019, 09:53

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita din oase de vita cu legume