Ciorba de porc cu zeama de varza

de vishinelu in Ciorbe, 6 Mar 2013 | 3173 vizualizari

 

Ca romanul e mare amator de ciorbe asta o stie toata lumea. Ca e mare amator de carne de porc, nici asta nu e un secret. De aceea va propun aceasta ciorba de porc acrita cu zeama de varza.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame carne de porc
  •  2 cepe
  •  2 morcovi
  •  2 radacini de patrunjel
  •  1 telina medie
  •  5 cartofi
  •  2 linguri bulion
  •  1 litru zeama de varza
  •  leustean
  •  piper
  •  ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu zeama de varza:

Este la alegerea voastra ce fel de carne folositi. Eu am optat pentru ceva cu mai putina grasime.Punem carnea taiata cubulete la fiert in 4 litri de apa si o fierbem cam 30-40 de minute (pana cand se limpezeste apa) luand spuma care se formeaza.

Adaugam legumele si ceapa taiate dupa bunul plac (rondele, bastonase, date prin razatoare) si lasam sa fiarba in jur de 30 de minute. Eu am pus si un strop de ulei, carnea neavand asa de multa grasime. Puteti verifica din cand in cand daca s-au fiert legumele si carnea.

Dupa ce s-au fiert legumele, adaugam bulionul si mai dam un clocot, dupa care punem si zeama de varza. Aici puteti pune in functie de cum va place. Eu am folosit cam 1 litru, dar puteti pune mai mult daca o vreti mai acra, sau mai putin daca nu va place asa de acra.

Lasam sa mai dea cateva clocote, stingem focul, punem leusteanul si acoperim cu un capac lasand-o 10-15 minute sa se aseze toate aromele.

Merge de minune cu ardei iute murat sau ne-murat :)

Sa aveti pofta si nu uitati: Gatiti cu pasiune si sigur va iesi ceva bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

diaconta 1

06.03.2013, 23:42

Da,imi plac si mie ciorbele cu zeama de varza,mai ales ca aveam o zeama de varza delicioasa anul asta

MotanLaOale 1

07.03.2013, 08:59

Rocsi 1

08.03.2013, 20:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de purcel