Ciorba de primavara

de RuxyRux in Ciorbe, 9 Apr 2013 | 3666 vizualizari

 

O ciorbita minunata, cu un gust senzational...tinand cont ca acum pe piata sunt o sumedenie de frunze verzi va puteti juca si face combinatii dupa inspiratie :), eu am ales loboda, spanac si salata verde de aceasta data...

 

INGREDIENTE

  • 1 salata mare
  • 3 legaturi de loboda
  • 1 bol mare de spanac
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 cartof mare
  • 10 linguri iaurt grecesc( 10%)
  • 5 linguri smantana
  • 1 ou
  • omleta din trei oua
  • 5 cani de bors
  • leustean
  • marar
  • tarhon
  • sare dupa gust
  • 2 linguri ulei( palmier)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de primavara:

Spalam si tocam marunt salata, spanacul, loboda, ceapa si usturoiul.

 Radem morcovul si taiem cartoful bucati.

Incingem uleiul, eu am folosit oala Zepter...adaugam pe rand ceapa si usturoiul apoi morcovul ras. Dupa un minut cu capacul pus adaugam si verdeturile, spanacul, loboda, salata. Punem din nou capacul si lasam in jur de 5 minute.

Adaugam cartofii si apa pana se acopera frunzele.

Lasam sa fiarba pana sunt gata cartofii( eu am folosit principiul Zepter).

Oul il amestecam cu smantana si iaurt, apoi cu o cana de bors, adaugam si putina zeama fierbinte din oala si turnam usor inapoi. Mai lasam ciorba sa dea cateva clocote. Acum e momentul sa potrivim gustul...eu am adaugat si restul de bors si sare dupa gust si verdeata tocata marunt.

Am preparat omleta din trei oua si am adaugat-o in ciorba. Dupa doua trei clocote am stins focul si am mai pus verdeata. 

E delicioasa!

TIPS-URI

1

Puteti adauga stevie, untisor, leurda daca doriti

2

Daca va place puneti si patrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de primavara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra cu bors si multe legume