Ciorba de pui

de nacularisa in Ciorbe, 13 Apr 2014 | 4474 vizualizari

 

Aceasta este prima mea ciorba si pot spune cu bucurie ca mi-a iesit ca la mama acasa :))

 

INGREDIENTE

  • bucati de carne dintr-un pui de casa de preferat
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • leustean
  • patrunjel
  • sare
  • 1 cub Maggi Bouillon
  • 1 lg bulion
  • 1 lg zarzavat
  • bors Knorr (1-2 lg dupa gust) /bors natural
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui:

Spalam carnea si o punem la fiert cu putina sare, intr-o oala de 4-5 l.

Dupa ce nu mai face spuma (pe care o indepartam mereu), iar carnea este aproape fiarta, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul si ardeiul taiati marunt (sau dupa preferinta), pastarnacul si telina cubulete si lasam sa fiarba.

Daca apa a scazut prea mult, mai putem completa cu apa fierbinte.

Cand aproape au fiert si legumele, adaugam 1 lg zarzavat si 1 lg bulion, sare, cubul Maggi.

Gustam si mai adaugam sare daca este necesar (nu trebuie adaugata prea mult de la inceput, pentru ca bulionul, zarzavatul, cubul Maggie contin si ele sare si riscam ulterior sa o facem prea sarata. Daca se intampla, diluam cu apa.)

Eu sparg si 2-3 oua (pentru ca imi place foarte mult gustul lor in ciorba) si nu mai amestec deloc in ea, pana nu se fierb ele.

Cand e potrivita pe gustul nostru, adaugam si lingurile de bors Knorr, leusteanul si patrunjelul si o mai lasam sa dea in cateva clocote, dupa care o oprim.

Cine doreste, poate adauga si paste, insa mie mi se pare suficient de consistenta astfel si oricum e servita cu paine :).

Se presara la servire, patrunjel proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu carne de pasare