Ciorba de pui

de nacularisa in Ciorbe, 13 Apr 2014 | 4706 vizualizari

 

Aceasta este prima mea ciorba si pot spune cu bucurie ca mi-a iesit ca la mama acasa :))

 

INGREDIENTE

  • bucati de carne dintr-un pui de casa de preferat
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • leustean
  • patrunjel
  • sare
  • 1 cub Maggi Bouillon
  • 1 lg bulion
  • 1 lg zarzavat
  • bors Knorr (1-2 lg dupa gust) /bors natural
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui:

Spalam carnea si o punem la fiert cu putina sare, intr-o oala de 4-5 l.

Dupa ce nu mai face spuma (pe care o indepartam mereu), iar carnea este aproape fiarta, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul si ardeiul taiati marunt (sau dupa preferinta), pastarnacul si telina cubulete si lasam sa fiarba.

Daca apa a scazut prea mult, mai putem completa cu apa fierbinte.

Cand aproape au fiert si legumele, adaugam 1 lg zarzavat si 1 lg bulion, sare, cubul Maggi.

Gustam si mai adaugam sare daca este necesar (nu trebuie adaugata prea mult de la inceput, pentru ca bulionul, zarzavatul, cubul Maggie contin si ele sare si riscam ulterior sa o facem prea sarata. Daca se intampla, diluam cu apa.)

Eu sparg si 2-3 oua (pentru ca imi place foarte mult gustul lor in ciorba) si nu mai amestec deloc in ea, pana nu se fierb ele.

Cand e potrivita pe gustul nostru, adaugam si lingurile de bors Knorr, leusteanul si patrunjelul si o mai lasam sa dea in cateva clocote, dupa care o oprim.

Cine doreste, poate adauga si paste, insa mie mi se pare suficient de consistenta astfel si oricum e servita cu paine :).

Se presara la servire, patrunjel proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu cartofi