Retete de suflet
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca. Spumam bine si fierbem pana carnea este moale. Scoatem pieptul, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il taiem bucatele, dupa ce am indepartat pielea si oasele. Strecuram zeama.
Curatam legumele si le taiem cubulete.
Intr-o oala punem la calit in ulei mai intai morcovul, apoi pastarnacul si ultima ceapa, pe care o lasam doar sa se moaie usor. Stingem cu zeama in care a fiert carnea. Cand zeama ince sa clocoteasca adaugam orezul. Fierbem 15 minute dupa care adaugam carnea taiata bucati mici si restul de zeama. Potrivim de sare si piper si mai dam cateva clocote.
Amestecam intr-un castron smantana cu galbenusurile si zeama de lamaie si turnam 2-3 polonice de zeama fierbinte peste ele amestecand continuu. Turnam amestecul in ciorba si omogenizam. Lasam la foc sa se infierbine fara a clocoti. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat fin. Servim ciorba fierbinte.
1
fierbeti carnea la oala sub presiune pentru a reduce timpul