e una din preferatele mele
Se decongeleaza burta suvite si se pune apoi in apa cu putina sare.
Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu carne si putina sare.Se lasa sa fiarba bine de tot, sa dea gust zemii, se ia spuma si apoi se scoate si se adauga legumele curatate de coaja dar intregi.Se lasa la fiert pana ce zeama se albeste si devine putin opaca.Se adauga acum burta si se scot legumele.Se mai lasa cam 35-40 de minute sa se inmoaie si burta.
Separat pregatim smantana pentru final,amestecam cu piper, faina, otet si un galbenus de ou crud.Apoi adaugam si grauntii de usturoi zdrobiti.
Se toaca patrunjelul verde si s epresara deasupra in momentul servirii.
Se serveste cu ardei iute alaturi si cu inca un castronel de smantana simpla alaturi.Cui ii place poate servi si o pasta de hrean alaturi, eu prefer usturoiul.
1
puteti pastra o parte din legume in ciorbica taiate rondelute mici, in special cele albe care nu strica aspectul ciorbitei.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro