Ciorba de burta cu smantana

de epurasha2bb in Ciorbe, 27 Iul 2010 | 14145 vizualizari

 

e una din preferatele mele

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de burta de vita prefiarta si taiata suvite din comert din congelator
  • 1 os de vita cu putina carnita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacinuta de telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 4 graunti usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 galbenus crud
  • 1 ardeias iute
  • 1 cutiuta de smanatana grasa
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri otet
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta cu smantana:

Se decongeleaza burta suvite si se pune apoi in apa cu putina sare.


Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu carne si putina sare.Se lasa sa fiarba bine de tot, sa dea gust zemii, se ia spuma si apoi se scoate si se adauga legumele curatate de coaja dar intregi.Se lasa la fiert pana ce zeama se albeste si devine putin opaca.Se adauga acum burta si se scot legumele.Se mai lasa cam 35-40 de minute sa se inmoaie si burta.


Separat pregatim smantana pentru final,amestecam cu piper, faina, otet si un galbenus de ou crud.Apoi adaugam si grauntii de usturoi zdrobiti.


Se toaca patrunjelul verde si s epresara deasupra in momentul servirii.


Se serveste cu ardei iute alaturi si cu inca un castronel de smantana simpla alaturi.Cui ii place poate servi si o pasta de hrean alaturi, eu prefer usturoiul.

 

TIPS-URI

1

puteti pastra o parte din legume in ciorbica taiate rondelute mici, in special cele albe care nu strica aspectul ciorbitei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ina 1

28.07.2010, 08:21

merge si vara, de minune!

Ubulika 1

28.07.2010, 09:30

vreauuuuuu

Bucataras Medi 1

28.07.2010, 18:24

si eu vreau......................

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu smantana