Ciorba bunicii (cu tarhon)

de mihaelar63 in Ciorbe, 29 Ian 2010 | 6164 vizualizari

 

Am preparat ciorba cu tarhon in stil ardelenesc . Noi ii spunem "ciorba bunicii" pentru ca am mancat prima data in Cojocna de unde se trage mama mea.

 

INGREDIENTE

  • 800  gr. carne porc
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 patrunjel radacina 
  • 4 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus
  • 200 gr smantana
  • tarhon in otet
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba bunicii (cu tarhon):

morcovii, ceapa , telina si patrunjelul ardeiul , se curata , se spala si se taie cuburi mici .


se calesc usor intr-o oala in ulei , se adauga carnea taiata cuburi [care in prealabil a fost spalata ].


se pune 4l apa ,sare . cand clocoteste se adauga orezul spalat .


se fierbe cam 40 min , se controleaza daca sant fierte mai ales morcovul si carnea .


galbenusul si smantana se dilueaza cu apa calduta si se pune in oala .


se acreste cu tarhon din otet otet .


se presara patrunjel verde si piper .

 

TIPS-URI

1

daca doriti mai acra puneti putin otet de pe tarhon .

2

se poate prepara si cu carne de pasare , piept sau tacamuri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba bunicii (cu tarhon)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

30.01.2010, 21:45

iubesc si respect traditia si sunt receptiva la nou si util .

Oana 1

31.01.2010, 18:46

Mihaela, am gasit tarhon proaspat la Carrefour asa ca fa tu bine si scrie reteta de tarhon in otet, stiu ca ai si o poza cu borcanul - o incadrezi la conserve. Ca vreau sa fac si eu

mihaelar63 1

31.01.2010, 21:57

ok

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

Empanadas / Pateuri  cu ton

ieri la 21:25

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de leurda