Ciorba bunicii (cu tarhon)

de mihaelar63 in Ciorbe, 29 Ian 2010 | 7577 vizualizari

 

Am preparat ciorba cu tarhon in stil ardelenesc . Noi ii spunem "ciorba bunicii" pentru ca am mancat prima data in Cojocna de unde se trage mama mea.

 

INGREDIENTE

  • 800  gr. carne porc
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 patrunjel radacina 
  • 4 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus
  • 200 gr smantana
  • tarhon in otet
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba bunicii (cu tarhon):

morcovii, ceapa , telina si patrunjelul ardeiul , se curata , se spala si se taie cuburi mici .


se calesc usor intr-o oala in ulei , se adauga carnea taiata cuburi [care in prealabil a fost spalata ].


se pune 4l apa ,sare . cand clocoteste se adauga orezul spalat .


se fierbe cam 40 min , se controleaza daca sant fierte mai ales morcovul si carnea .


galbenusul si smantana se dilueaza cu apa calduta si se pune in oala .


se acreste cu tarhon din otet otet .


se presara patrunjel verde si piper .

 

TIPS-URI

1

daca doriti mai acra puneti putin otet de pe tarhon .

2

se poate prepara si cu carne de pasare , piept sau tacamuri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba bunicii (cu tarhon)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

30.01.2010, 21:45

iubesc si respect traditia si sunt receptiva la nou si util .

Oana 1

31.01.2010, 18:46

Mihaela, am gasit tarhon proaspat la Carrefour asa ca fa tu bine si scrie reteta de tarhon in otet, stiu ca ai si o poza cu borcanul - o incadrezi la conserve. Ca vreau sa fac si eu

mihaelar63 1

31.01.2010, 21:57

ok

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu costita afumata