Ciorba de pui cu taitei

de mirela0911 in Ciorbe, 1 Oct 2017 | 19047 vizualizari

 

De obicei, fac supa dulce de pui cu taitei (preferata copiilor) insa de data aceasta am zis sa schimb putin gustul, sa vedem daca are trecere. :D A iesit o ciorbica tare buna si care le-a placut chiar si mofturosilor. :P

 

INGREDIENTE

  • bucati din pui (eu am avut spinare, osul de la un piept)
  • 2 morcovi mari
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc telina
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc patrunjel radacina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2-3 rosii bine coapte
  • 1 cana mica mazare
  • sare dupa gust
  • taitei lati
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu taitei:

Intr-o oala de 4 litri se pune apa rece. Bucatile de carne se spala bine si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga si putina sare.

Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie in bucati potrivite, ceapa se cresteaza in doua, pastarnacul si patrunjelul se lasa intregi. 

Dupa ce nu mai spumeaza, se adauga si legumele in apa si se lasa sa fiarba incet la foc mic spre potrivit pentru a nu se tulbura supa. Ceapa se indeparteaza dupa ce s-a inmuiat.

Cand sunt aproape fierte legumele, se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate in cuburi. Separat se pune mazarea la fiert in apa cu putina sare. 

Se pun si taiteii lati la fiert in apa cu sare. Cand sunt al dente, se strecoara si se lasa deoparte.

Cand sunt gata legumele, se adauga mazarea scursa si taiteii, se potriveste cu sare dupa gust si se lasa sa mai dea cateva clocote. 

Se serveste garnisita cu patrunjel verde tocat si alaturi ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati mai acrisoara ciorba, se poate adauga putin bulion sau otet.

2

Se pot adauga si alte legume pe care le preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu taitei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace