Ciorbă de pui cu tarhon

de Zamfira in Ciorbe, 28 Oct 2015 | 1030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui(piept, pulpe)
  • 1 rădăcină țelină, pătrunjel
  • 1 gulie
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapă mare albă
  • tarhon în oțet (după gust, 2-3 linguri tocat mărunt)
  • 1 cană de smântână
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri oțet
  • sare
  • pătrunjel verde tocat mărunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de pui cu tarhon:

Porționăm carnea de pui. Punem la fiert 4 l de apă, punem carnea la fiert. Spumăm carnea (îndepărtăm spuma formată).


Curățăm, spălăm legumele.


Tăiem legumele cubulețe. Adăugăm legumele în zeama de carne. Ceapa o lăsăm întreagă. Adăugam sare după gust.


Tocăm mărunt tarhonul pus în oțet și-l adăugăm în ciorbă. Lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 35-40 minute.


În final adăugăm 2 linguri de oțet, smântâna amestecată cu 2 linguri de făină, diluăm cu un polonic de zeamă fierbinte și apoi strecurăm deasupra ciorbei print-o sită pentru a nu face gogoloașe. Lăsăm să dea în clocot o singură dată, închidem focul și adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt.


Când o servim, mai putem adăuga smântână bună și rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de pui cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

simona72 1

29.10.2015, 08:16

Zamfira 1

29.10.2015, 08:52

ela, simona

Gherca Daniela 1

29.10.2015, 12:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu urzici