Ciorba de purcel

de novembber in Ciorbe, 7 Dec 2010 | 6517 vizualizari

 

Simplu si rapid cand vrei ceva cald si bun in burtica.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de porc
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o ceapa
  • o tija de celery (telina)
  • o mana de mazare
  • un ardei
  • un cartof mare
  • doi catei de usturoi
  • o conserva de rosii taiate (400g)
  • o lingurita pasta de ardei (Harissa)
  • o mana de orez
  • 2 funze de dafin
  • 2 boabe de ienibahar
  • patrunjel uscat
  • frunze de telina
  • bors (eu am pus 3 lingurite Bors Magic)
  • 4 linguri smantana dulce
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de purcel:

  Carnea de purcel taiata bucati se pune la fiert cu frunzele de dafin si boabele de ienibahar. Se spumeaza bine si se scot frunzele de dafin si boabele de ienibahar. Se adauga legumele taiate bucatele: morcov, pastarnac, ceapa, celery, mazare, ardei, cartof, usturoi, orezul si se lasa sa fiarba 20 min pana se inmoaie legumele. Se adauga rosiile de conserva, pasta de ardei, patrunjelul uscat si borsul, se micsoreaza focul si se mai lasa 10 min. Se ia de pe foc, se drege cu smantana si se presara cu frunze de telina taiate marunt, se potriveste de sare si piper.

  Se serveste cu smantana si ardei iute murat. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de purcel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III negru

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (10)

MIUTA 1

08.12.2010, 21:31

super,5 furcu

susu 1

10.12.2010, 23:05

As manca ciorba din asta grasa si la ora asta si-mi place cum ai denumit-o de purcel

elena1988 1

01.03.2011, 09:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu dulceata de trandafiri

pe 24.05 la 21:43

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec