Ciorba de purcel cu zeama de varza

de MotanLaOale in Ciorbe, 20 Ian 2011 | 6503 vizualizari

 

Am facut ciorba sa profit de zeama de varza care este foarte buna si-mi place mult

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de porc cu carne
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 1 ardei
  • 100g mazare (congelata)
  • 3 linguri rosii maruntite (din conserva)
  • 1 Lingura pasta de tomate
  • Ulei
  • Zeama de varza
  • 1 Legatura leustean
  • Sare,piper    
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de purcel cu zeama de varza:

Oasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase.

Ceapa, morcovii, albitura si tzelina se curatza se toaca si se pun in oala de ciorba cu 2 linguri de ulei si se calesc 2-3 minute.

Oasele se scot pe o farfurie iar zeama se strecoara si se toarna peste zarzavat, se pune ardeiul si se fierbe 20 de min.

Cartofii se curatza si se taie cubuletze si se pun in oala impreuna cu mazarea si se mai fierbe inca 20 de min.

Se curatza carnea de pe oase si se adauga la ciorba odata cu roshile si pasta de tomate.

Zeama de varza se fierbe separat si dupa ce a dat 2-3 clocote se adauga in ciorba gustandu-se si potrivindu-se de acru.

Se potriveste de sare (daca este cazul) si de piper si se adauga leusteanul taiat marunt

Se mai da 2-3 clocote si este gata

Se serveste cu zmantana si ardei iute.

Eu daca nu mananc ardei iute am mancat-o cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de purcel cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai cu pipote si inimi