Ciorba de purcel cu zeama de varza

de MotanLaOale in Ciorbe, 20 Ian 2011 | 3476 vizualizari

 

Am facut ciorba sa profit de zeama de varza care este foarte buna si-mi place mult

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de porc cu carne
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 1 ardei
  • 100g mazare (congelata)
  • 3 linguri rosii maruntite (din conserva)
  • 1 Lingura pasta de tomate
  • Ulei
  • Zeama de varza
  • 1 Legatura leustean
  • Sare,piper    
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de purcel cu zeama de varza:

Oasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase.


Ceapa, morcovii, albitura si tzelina se curatza se toaca si se pun in oala de ciorba cu 2 linguri de ulei si se calesc 2-3 minute.


Oasele se scot pe o farfurie iar zeama se strecoara si se toarna peste zarzavat, se pune ardeiul si se fierbe 20 de min.


Cartofii se curatza si se taie cubuletze si se pun in oala impreuna cu mazarea si se mai fierbe inca 20 de min.


Se curatza carnea de pe oase si se adauga la ciorba odata cu roshile si pasta de tomate.


Zeama de varza se fierbe separat si dupa ce a dat 2-3 clocote se adauga in ciorba gustandu-se si potrivindu-se de acru.


Se potriveste de sare (daca este cazul) si de piper si se adauga leusteanul taiat marunt


Se mai da 2-3 clocote si este gata


Se serveste cu zmantana si ardei iute.


Eu daca nu mananc ardei iute am mancat-o cu ceapa rosie.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de purcel cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

26.02.2013, 08:17

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:56

buna ciorbica

MotanLaOale 1

26.10.2013, 17:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta