Ciorba de purcel cu zeama de varza

de MotanLaOale in Ciorbe, 20 Ian 2011 | 2658 vizualizari

 

Am facut ciorba sa profit de zeama de varza care este foarte buna si-mi place mult

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de porc cu carne
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 1 ardei
  • 100g mazare (congelata)
  • 3 linguri rosii maruntite (din conserva)
  • 1 Lingura pasta de tomate
  • Ulei
  • Zeama de varza
  • 1 Legatura leustean
  • Sare,piper    
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de purcel cu zeama de varza:

Oasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase.

Ceapa, morcovii, albitura si tzelina se curatza se toaca si se pun in oala de ciorba cu 2 linguri de ulei si se calesc 2-3 minute.

Oasele se scot pe o farfurie iar zeama se strecoara si se toarna peste zarzavat, se pune ardeiul si se fierbe 20 de min.

Cartofii se curatza si se taie cubuletze si se pun in oala impreuna cu mazarea si se mai fierbe inca 20 de min.

Se curatza carnea de pe oase si se adauga la ciorba odata cu roshile si pasta de tomate.

Zeama de varza se fierbe separat si dupa ce a dat 2-3 clocote se adauga in ciorba gustandu-se si potrivindu-se de acru.

Se potriveste de sare (daca este cazul) si de piper si se adauga leusteanul taiat marunt

Se mai da 2-3 clocote si este gata

Se serveste cu zmantana si ardei iute.

Eu daca nu mananc ardei iute am mancat-o cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de purcel cu zeama de varza-0
Ciorba de purcel cu zeama de varza-1
Ciorba de purcel cu zeama de varza-2

COMENTARII (20)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

26.02.2013, 08:17

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:56

buna ciorbica

MotanLaOale

MotanLaOale 1

26.10.2013, 17:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!