Ciorba de purcel cu zeama de varza

de MotanLaOale in Ciorbe, 20 Ian 2011 | 2962 vizualizari

 

Am facut ciorba sa profit de zeama de varza care este foarte buna si-mi place mult

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de porc cu carne
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 1 ardei
  • 100g mazare (congelata)
  • 3 linguri rosii maruntite (din conserva)
  • 1 Lingura pasta de tomate
  • Ulei
  • Zeama de varza
  • 1 Legatura leustean
  • Sare,piper    
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de purcel cu zeama de varza:

Oasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase.


Ceapa, morcovii, albitura si tzelina se curatza se toaca si se pun in oala de ciorba cu 2 linguri de ulei si se calesc 2-3 minute.


Oasele se scot pe o farfurie iar zeama se strecoara si se toarna peste zarzavat, se pune ardeiul si se fierbe 20 de min.


Cartofii se curatza si se taie cubuletze si se pun in oala impreuna cu mazarea si se mai fierbe inca 20 de min.


Se curatza carnea de pe oase si se adauga la ciorba odata cu roshile si pasta de tomate.


Zeama de varza se fierbe separat si dupa ce a dat 2-3 clocote se adauga in ciorba gustandu-se si potrivindu-se de acru.


Se potriveste de sare (daca este cazul) si de piper si se adauga leusteanul taiat marunt


Se mai da 2-3 clocote si este gata


Se serveste cu zmantana si ardei iute.


Eu daca nu mananc ardei iute am mancat-o cu ceapa rosie.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de purcel cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

26.02.2013, 08:17

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:56

buna ciorbica

MotanLaOale 1

26.10.2013, 17:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei a la grec