Ciorba de rata si pui cu zer

de Bucataras Diana in Ciorbe, 24 Noi 2016 | 3179 vizualizari

 

 
 Am pornit cu ideea sa fac ciorba de rata, dar cand am scos-o de pe oase (si eu am “pitici” in legatura cu carnea cu os in ciorba :p, nu numai Clementina), am constatat ca este cam putina carnita si am adaugat repede niste aripioare  de pui. Deoarece inca nu este gata borsul si mai aveam zer...iar am acrit ciorba cu acest lichid minune :) Aaa, de obicei prefer varianta mai usoara, fara legume calite, dar azi asa am avut inspiratie. :)

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de rata cu os ( spate, gat, etc.)
  • 4 aripioare pui
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 legatura loboda
  • 2 fire praz
  • 1 ceapa
  • 60 g pastarnac
  • 300 g dovlecei cuburi congelati
  • 150 g ardei gras cubulete congelat
  • 80 g fenicul
  • 2 l zer
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • 1 borcan de 800 g lecio.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata si pui cu zer:

 Spalam carnea si o punem la fiert. Intre timp, pregatim legumele, le curatam si le tocam in forma dorita (sau le dam pe razatoare). Dupa ce spumuim bine carnea, adaugam apa rece (daca este cazul) si sare. Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din supa, o lasam sa se racoreasca si dupa aceea o scoatem de pe oase. Incingem putin ulei intr-o cratita, punem prazul si ceapa la calit pentru 2-3 minute, apoi adaugam pe rand, loboda, feniculul, pastarnacul si morcovul. Dupa ce s-au inmuiat un pic, le scoatem intr-un castron si calim si ardeii cateva minute. Repunem oala cu supa pe foc, adaugam carnea si cartofii si lasam sa fiarba. Cand sunt cartofii pe jumatate fierti, adaugam legumele calite si dovleceii si potrivim de sare. La final punem lecio, lasam sa dea cateva clocote, adaugam zerul, mai lasam sa dea cateva clocote, punem si legatura de leustean si oprim focul. Servim cu samantana sau iaurt, ardei iute si painica de casa. Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca este cazul, mai acriti cu zeama de lamaie.

2

zerul se poate inlocui, fara probleme, cu bors

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata si pui cu zer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bucataras Diana 1

24.11.2016, 19:54

Padre, te astept la masa cu drag

Bucataras Diana 1

24.11.2016, 19:55

Cleme, lasa ratoiul in pace

DumitrascuAnna Maria 1

05.03.2017, 07:58

Cea mai buna ciorba nasa :* pupici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de copanele si carne afumata